Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 1 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Bye bye pluizig haar: keratine behandelingen zijn hét geheim voor glanzende lokken

Het geheim voor glanzende lokken zonder pluis en beschadigingen zit vaak in een klein hoekje. Zo gebruikt de één honderden haarproducten en gebruikt de ander alleen een fijne haarolie. Een andere fijne manier om je krullende en pluizige behandelbaar te krijgen is met keratine behandelingen.

Je leest er hier alles over.

Keratine behandelingen: wat doet het voor je lokken?

Heb je het liefst strakke en glanzende lokken maar wordt je haar snel pluizig en droog? Dan is een keratine behandeling misschien wel wat voor jou. De behandeling, ook wel een Brazilian blow dry genoemd, staat erom bekend om jouw pluizige haar weer glanzend te krijgen. De behandelingen zijn razend populair, onder andere Meghan Markle is groot fan.

Van origine heeft Meghan Markle namelijk krullend en pluizig haar, maar met keratine behandelingen zijn haar pluizige lokken als sneeuw voor de zon verdwenen. Haar voormalige hairstylist, Theonie Kakoulli, vertelde aan People dat de keratine behandelingen haar ontzettend goed bevallen.

Meghan came to see me at least twice for keratin treatments. It’s great for people with naturally curly hair like Meghan, it takes the frizz out and makes it more manageable — she said it made a real difference.” En dat laatste is zeker te zien: haar krullen zijn nergens te bekennen.

Wat is keratine?

Keratine is een proteïne die in je haar, nagels en huid zit. Je haar bestaat voor ongeveer 91% uit keratine en het zorgt grotendeels voor de sterkte van jouw lokken. Wanneer je een dikke bos krullen hebt of snel last hebt van pluizig haar, komt het vast vaak voor dat je naar de stijltang of föhn grijpt. Dit heeft effect op jouw keratinegehalte. Wanneer je keratinegehalte te laag is, kan je coupe al snel pluizig, droog en beschadigd lijken.

Wat is een keratine behandeling?

Om van die beschadigde, pluizige en droge lokken af te komen kan een keratine behandeling al veel doen. De behandeling bestaat uit een sessie waarin onder andere keratine, maar ook andere ingrediënten en chemicaliën aan het haar wordt toegevoegd, wat ervoor kan zorgen dat pluizig en broos haar weer glad wordt. Het resultaat kan tot wel zes maanden blijven zitten.

Goed om te weten is dat de beste kandidaten voor deze behandelingen mensen zijn met wavy, krullend, pluizig, droog en kroeshaar, maar dat een keratine behandeling je haar niet steiler maakt. De bovenstaande coupes kunnen namelijk vaak erg moeilijk te stylen zijn – de lokken kunnen bijvoorbeeld te licht zijn of niet vallen hoe jij dat het liefst hebt. Met een keratine behandeling maak je je coupe niet alleen glanzend en in sommige gevallen steiler, maar ook sterk en gezond.

Hoe lang blijft een keratine behandeling zitten?

Het verschilt per haartype, maar over het algemeen blijft een behandeling zo’n twee tot zes maanden zitten. Informeer je van tevoren goed over de behandeling, over de kosten, de nazorg en het resultaat. Wellicht is dit wel de perfecte behandeling voor jouw coupe. Meghan Markle is in ieder geval (net als wij) groot fan.

Belangrijk om te onthouden is dat sommige behandelingen, zoals de Brazilian blow dry, je haar kan beschadigen. De chemicaliën die worden gebruikt kunnen schadelijk zijn voor jouw lokken, en dat is natuurlijk alles wat we niet willen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.