Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 19 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Je slim uitsloven met het kerstdiner? Deze easy recepten zien er moeilijk en culinair uit

Het kerstdiner is hét moment om te laten zien wat jij in huis hebt, als het gaat om koken. Recepten die een beetje te ingewikkeld zijn voor een simpele dinsdagavond, zijn nu ineens helemaal de shit. Ben jij dit jaar de sjaak en moet je een gang bereiden? Dan maak je het jezelf gemakkelijk met deze prachtige recepten.

Deze zijn niet moeilijk om te maken, maar zo zien ze er wel uit.

Je slim uitsloven met het kerstdiner? Deze easy recepten zien er moeilijk en culinair uit

Niemand die verwacht dat jij zo’n geavanceerde keukenprinses bent.

1. Linquine met bisque van gamba

Ben jij in charge voor het hoofdgerecht? Dan is deze pasta van Pien een goede knaller. Want zeg nou eerlijk, alleen het woord ‘bisque’ klinkt toch al onwijs fancy?

2. Zalmtartaar op kroepoek

Een zalmtartaar is een veel gemaakt voorgerecht tijdens kerst. Wist je dat je ‘m ook als hapje kan bereiden? Deze variant met kroepoek is perfect als kleine bite voor het diner. Lees hier hoe je dit maakt.

3. Coquilles met zeekraal en pancettta

Coquilles eet je eigenlijk alleen als je uiteten gaat. Dit ingrediënt heeft iets onbereikbaars, waardoor we er eigenlijk niet thuis mee aan de slag durven gaan. Zonde, want zo moeilijk is het bakken van coquilles niet.

4. Brioche steak tartare

Van zalmtartaar naar steak tartare. Als jij jouw gerecht grotendeels van te voren wil bereiden, dan is dit het perfecte recept.

5. Hollandse garnalencocktail (die er prachtig uitziet)

De good old Hollandse garnalen cocktail mag eigenlijk niet ontbreken tijdens het kerstdiner. Deze variant van Lynn van de Vorst is een lust voor het oog.

6. De borrelplank, maar met pompoen en ricotta

Heerlijk als sidegerecht: geroosterde pompoen met whipped ricotta en vijgenjam. Maak er een feestje van met eetbare bloemen en eventueel wat gedroogde ham.

7. Rode kool met groene Tahin

Liever voor een vega gerecht gaan? Deze rode kool met groene tahin is een echte crowdpleaser. Lees hier hoe je het maakt.

Toch liever uiteten? Bij deze fijne restaurants in Amsterdam hebben ze nog plekjes.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.