Redactie
Redactie Love & Life 26 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Klaar voor een baby? Gebruik deze 10 tips om sneller zwanger te worden

Als je een kinderwens hebt, kan het soms frustrerend zijn als het niet meteen lukt om zwanger te worden. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je kansen op een zwangerschap te vergroten. In dit artikel delen we tips om sneller zwanger te worden. Natuurlijk praten we veel over feestjes, kleding en nog meer hele leuke dingen, maar dit is ook part of life. En heel groot deel van de vrouwen struggelt hiermee, dus hopelijk kunnen we je zo toch een beetje helpen, met de tips van onze collega’s van Famme.

Het krijgen van een kind is voor veel mensen een van de belangrijkste momenten in hun leven, maar soms kan het proces van zwanger worden langer duren dan je had gehoopt. Hoewel er geen garanties zijn dat je zwanger wordt, zijn er wel enkele dingen die je kunt doen om je kansen op een zwangerschap te vergroten.

Tips om sneller zwanger te worden

Met deze tips heb je meer kans dat het lukt.

Ken je vruchtbare periode

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om sneller zwanger te worden, is je vruchtbare periode bijhouden. Dit is de periode in je menstruatiecyclus waarin de kans op een zwangerschap het grootst is. Je vruchtbare periode begint ongeveer 14 dagen voor de start van je volgende menstruatie. Dit is het moment waarop je eisprong, oftewel ovulatie, plaatsvindt en waarop je het meest vruchtbaar bent. Er zijn verschillende manieren om je vruchtbare periode te achterhalen. Wanneer je regelmatig ongesteld bent, kun je het bijvoorbeeld zelf uitrekenen. Maar er zijn meer manieren. Zo schreven wij eerder al over de Billing ovulatiemethode, verschillende ovulatie apps en de basale temperatuurmethode. Ook kun je bij de drogist speciale ovulatietests kopen die aangeven wanneer je ovuleert.

Houd je gewicht op peil

Een gezond gewicht is belangrijk als je zwanger wilt worden. Overgewicht kan de hormonen in je lichaam verstoren en je vruchtbaarheid verminderen. Maar ook ondergewicht kan een negatieve invloed hebben op je vruchtbaarheid.

Eet gezond en gevarieerd

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is belangrijk als je zwanger wilt worden. Zorg dat je voldoende groenten, fruit, volkorenproducten, eiwitten en gezonde vetten binnenkrijgt. Vermijd zoveel mogelijk bewerkte voedingsmiddelen en suikerrijke producten.

Vermijd alcohol en roken

Alcohol en roken kunnen een negatieve invloed hebben op je vruchtbaarheid en de gezondheid van je toekomstige kind. Probeer daarom zo min mogelijk alcohol te drinken en stop met roken als je zwanger wilt worden.

Wist je trouwens dat ook mannen beter geen alcohol kunnen drinken voor de bevruchting? Hoe dat zit, lees je hier.

Beweeg regelmatig

Regelmatig bewegen is niet alleen goed voor je gezondheid, maar kan ook je vruchtbaarheid verbeteren. Zorg dat je minimaal 30 minuten per dag matig intensief beweegt, bijvoorbeeld door te wandelen, fietsen of zwemmen.

Vermijd stress

Stress kan een negatieve invloed hebben op je hormonen en je vruchtbaarheid verminderen. Probeer daarom stress zoveel mogelijk te vermijden. Doe ontspanningsoefeningen of yoga, of neem regelmatig een warm bad.

Vermijd synthetische stoffen

Synthetische stoffen zoals weekmakers, parfums en chemicaliën in schoonmaakmiddelen kunnen de hormoonbalans verstoren en de kans op zwangerschap verkleinen. Probeer daarom zoveel mogelijk natuurlijke producten te gebruiken.

Eet voedsel dat de vruchtbaarheid bevordert

Voedingsmiddelen zoals vette vis, groene bladgroenten, avocado’s en volle granen kunnen helpen de vruchtbaarheid te bevorderen. Probeer deze voedingsmiddelen op te nemen in je dieet. In dit artikel geven we je nog zes voedingstips om op te letten als je zwanger wilt worden.

Geniet van de seks

Meerdere wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat vrouwen die een orgasme hebben tijdens de seks, een grotere kans hebben om zwanger te worden. Dit komt door de samentrekking van de vaginale en baarmoederspieren. Deze samentrekkingen zorgen ervoor de zaadcellen zich sneller door de baarmoeder bewegen, richting de eileiders. Zorg er dus zeker voor dat je een beetje geniet van de seks.

Of blijven liggen na de seks ook helpt om sneller zwanger te worden? Dat vertellen we je in dit artikel.

10x opmerkingen die je níet wilt horen als zwanger worden niet lukt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.