Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Love & Life 23 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Kom jij je ex onverwacht tegen? Zo houd jij je hoofd én acties koel

Een iemand waarvan je waarschijnlijk hoopt dat je diegene nooit meer hoeft te zien, is je ex. Kom je elkaar onverwachts (en onverhoopt) toch tegen, dan is de kans groot dat je op ontploffen staat. Zo zorg je ervoor dat je publiekelijke drama met je ex voorkomt.

Better safe then sorry

Tips die je helpen wanneer je jouw ex tegenkomt

Onverwachts een ex ‘in het wild’ tegenkomen, zonder dat je jezelf er mentaal op hebt voorbereid is een van de meest zenuwslopende dingen. Iedereen met een ex heeft deze ongemakkelijke situatie weleens meegemaakt en natuurlijk is het afhankelijk van hoe je uit elkaar bent gegaan hoe dit verloopt.

Ben je op fijne, vriendschappelijke manier uit elkaar gegaan? Dan zal het waarschijnlijk alleen maar leuk zijn om elkaar tegen te komen. Is het toch wat minder vlekkeloos gelopen rondom het beëindigen van jullie relatie? Dan kan het zomaar zijn dat je er eigenlijk helemaal niet op zit te wachten.

Hoe graag velen ook willen doen alsof ze nooit meer nadenken over hun ex, is vaak de realiteit toch anders. Of je nou lang uit elkaar bent of je nog maar een prille single bent, een verbroken liefde kan pijn doen. Waar in ieder geval niemand op zit te wachten is ongemakkelijk gestotter, een spontane woedeuitbarsting of onverwachtse, emotionele tranen. Met deze drie tips zorg je ervoor dat het tegenkomen van een oude liefde wél soepeltjes verloopt.

1. Bedenk een noodplan

Net zoals bij bijna alles in het leven, is óók bij het tegenkomen van een ex, een goede voorbereiding het halve werk. Door een plan te bedenken voor het noodlottige moment dat je elkaar tóch onverwachts tegenkomt, vermijd je dat je dingen gaat zeggen of delen die je eigenlijk helemaal niet wilde vertellen. Onderdelen die je in je plan kunt opnemen zijn bijvoorbeeld de manier waarop je diegene gaat begroeten (geef je een knuffel, een hand of drie kussen?), hetgeen dat je wel of niet wilt bespreken en de vragen die je juist wel of niet wilt stellen. Houd hierbij in je achterhoofd wat hetgeen zou zijn waar jij je achteraf het beste bij zou voelen. Tip: waarschijnlijk is dit door op een beleefde manier met je ex om te gaan.

2. Spreek een eerste niet-onverwachtse ontmoeting af

Hetgeen dat de meeste mensen met liefdesverdriet het meest overrompelt is een ontmoeting die je niet aan zag komen. Zorg er daarom voor dat je samen, na de nodige tijd voor jezelf, probeert een kleine, korte casual afspraak in te plannen. Hierdoor hebben jullie zelf de touwtjes in handen en kun je afspraken met elkaar maken over wat je wel en niet wilt wanneer je elkaar plots tegenkomt en bedenken op welke manier dit het meest comfortabel is voor jullie beiden.

3. Houd het kort maar krachtig

Overkomt het jou ook weleens dat je overshared op momenten dat (en tegen personen waarbij) je het eigenlijk niet had gewild? Geef jezelf dan een soort tijdslimiet. Zenuwen en angsten kunnen ervoor zorgen dat je onbewust en ongewild stiltes op gaat vullen met informatie die niet nodig is. Door jullie ontmoeting kort te houden heb je geen tijd om te veel de diepte in te gaan en is er dus ook minder ratel-gevaar.

Dit zijn de 5 meest voorkomende redenen waarom relaties verbroken worden

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.