Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 12 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je die hinderlijke kriebeltrui heerlijk zacht (graag gedaan)

Niets vervelender dan ein-de-lijk dé perfecte trui, sjaal of muts te hebben gevonden, het vol enthousiasme aantrekken en ondervinden dat het jeukt als de neten. Gelukkig zijn er methoden die er op magische wijze voor kunnen zorgen dat het textiel niet meer (of in ieder geval een stuk minder) kriebelt.

Niets vervelender dan een kriebelende trui.

Afkeer voor je lievelingstrui

Wol is een van de meest warme soorten textiel en ziet er vaak prachtig uit. Helemaal in de winter kunnen wij niet genoeg krijgen van knallende felgekleurde gebreide truien. Hoe groter hoe beter en hoe meer hoe beter. Toch kan het kriebelige karakter van de stof ons soms ervan weerhouden om de truien, sjaals, mutsen of balaclavas te dragen die we het allermooiste vinden. Met deze 3 methoden maak je jouw favoriete kriebeltrui in no time weer lekker zacht en cozy.

Tip 1. Gebruik shampoo en conditioner

Wol wordt natuurlijk gemaakt van het haar van dieren. Net zoals je jouw eigen haren kunt verzorgen om ze zachter te maken, kun je dat ook met jouw wollen trui doen. Gebruik de varianten die goed werken tegen gespleten haarpunten. Maak een koud badje in een (was)bak met de shampoo, was voorzichtig, haal uit het water en knijp zachtjes om het grootste deel van het water eruit te halen. Neem vervolgens de conditioner. Verspreid de conditioner in je hand en smeer de trui in. Laat voor 5 minuten inwerken en spoel het dan grondig uit.

Tip 2. Mosterdpoeder to the rescue

Een middeltje dat al jaren gebruikt wordt voor het verzachten van textiel is mosterdpoeder. De poeder zorgt ervoor dat de wollen vezels worden verzacht en fijner aan zullen voelen voor de huid. Deze methode pas je heel gemakkelijk toe door twee eetlepels van de mosterdpoeder in een wasbak met warm water te mengen. Drenk het wollen item in de oplossing en laat het voor ongeveer een uur intrekken. Zorg hierna dat je het goed uitspoelt met koud water en laat het drogen.

Tip 3. Ice ice baby

Extreem koude temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de gespleten vezels/draden in een trui afbreken. Hierdoor zal de trui zachter aanvoelen voor de huid. Deze methode pas je toe door het product voor een dag in een plastic tas in de vriezer te leggen. Hierna haal je het uit de vriezer, laat je het ontdooien en spoel je het af met koud water.

Dit is dé kleur die je deze feestdagen wilt dragen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.