Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Love & Life 26 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Heb je een laag libido? Deze 4 tips helpen om jouw sexdrive weer terug te krijgen

Ben je vaak niet in de mood? Je bent niet alleen. Veel mensen hebben een laag libido. Vooral met een partner kan het zowel frustrerend voor jou als voor je significant other zijn. Gelukkig zijn er een aantal tips die zouden kunnen helpen om jouw sexdrive weer terug te krijgen.

Let’s talk about sex, baby.

Libido omhoog krijgen

Het is hartstikke normaal om periodes te ervaren waarin jouw sexdrive nergens te bekennen lijkt. Het is dan ook niet gek om op zoek te gaan naar manieren die hierbij kunnen helpen.

1. Luister naar jouw hormonen

Het is geen mythe dat er twee periodes in de maand zijn waarbij jouw libido het hoogst is: tijdens de ovulatie en de ongesteldheid. De ovulatie gebeurt ongeveer een week na jouw ongesteldheid. Deze twee periodes zijn dé momenten om seks te hebben wanneer jouw libido in een dip zit. De hormonen zorgen ervoor dat deze weer omhoog gaat en je extra veel zin hebt om het bed in te duiken.

2. Zoek het bij jezelf op

Soloseks is dé manier om weer controle te krijgen over jouw seksleven. Met masturberen heb je zelf de controle over wat goed aanvoelt en kun je goed jezelf stimuleren. Je komt erachter wat je zelf fijn vindt en wat werkt om jouw libido weer omhoog te krijgen, waarna je deze zelfkennis ook met een partner kunt gebruiken.

3. Een goede nachtrust

Een slechte nachtrust hebben kan al snel zorgen voor een laag libido. Is jouw sexdrive al een tijdje nergens te bekennen, dan helpt het misschien om te kijken of je wel werkelijk genoeg slaap krijgt.

4. Stress onder controle krijgen

Stress kan je libido ontzettend verspesten. Gespannen zijn is juist het tegenovergestelde van wat je wilt wanneer je seks hebt – en het kan er dan ook voor zorgen dat niks fijn voelt en seks juist pijn kan gaan doen. Als je stress ervaart, ga dan op zoek naar de oorsprong en probeer erachter te komen wat wel en niet werkt om dit te verhelpen.

Dit zijn de 5 meest voorkomende redenen waarom relaties verbroken worden

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.