Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Mentale Gezondheid 26 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Ben jij lief genoeg voor jezelf? Test het met deze ene vraag

Het is een vraag waar je misschien moeilijk antwoord op kunt geven: ben jij lief genoeg voor jezelf? Op welke manier kan je daar achter komen? In dit artikel delen we een kort testje met slechts één vraag om je een idee te geven.

Wie weet kom je er door deze vraag aan jezelf te stellen wel achter dat je veel meer zelfliefde verdient.

Zo test je of je lief genoeg bent voor jezelf

Om te checken of je wel lief genoeg voor jezelf bent, zegt de Amerikaanse self love expert Kristen Neff dat je niet naar jezelf moet kijken, maar naar de manier waarop je jouw beste vrienden zou behandelen.

Stel je eens voor, jouw beste vriendin zit in exact dezelfde situatie als jij. Hoe reageer je er dan op? Vol begrip en compassie, en zou je er alles aan doen om haar op dat moment te helpen? En reageer jij ook op die manier op jouw eigen struggles, ook al zitten die slechts in je hoofd?

Let’s talk – 50 vragen om aan je beste vriendin te vragen voor een diep gesprek

Als het antwoord daarop ‘ja’ is, dan kunnen we alleen maar applaudisseren. In dat geval ben je lief genoeg voor jezelf. Maar merk je dat je op jouw eigen situatie veel strenger reageert dan wanneer het een vriend of vriendin zou overkomen, dan is er werk aan de winkel. Jij bent namelijk nét zo veel liefde waard als je beste vrienden. Je mag best lief zijn voor jezelf.

Eye-opening

“For some people, it’s really eye-opening to see, ‘Wow, if I say to my friend what I say to myself, I don’t think they would be my friend anymore,'” vertelt ze in een artikel op health platform mindbodygreen. De manier waarop je over jezelf denkt is zo belangrijk, en soms heb je dit soort testjes nodig om te beseffen dat je veel te streng bent voor jezelf.

We kunnen alleen nog maar zeggen: treat yourself with kindness. Zie jezelf als een beste vriendin. Het is oké om soms een off day te hebben. Wees niet te hard voor jezelf.

De 3 do’s en don’ts om te onthouden als het gaat om self-care

mindbodygreen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.