Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 20 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Is het akelige Loch Henry uit Black Mirror seizoen 6 een echte vakantieplaats?

Black Mirror is terug! Seizoen 6 is nu te streamen op Netflix en we zijn enthousiast, maar ook een beetje bang. Want de duistere, science-fiction maar af en toe angstmakend realistische serie staat erom bekend zúlke verhaallijnen te maken dat die in het echte leven ook kunnen gebeuren, ondanks dat het vaak wat vergezocht voelt. En dat is vooral omdat de makers van de serie technologie in het achterhoofd houden daar mee spelen; wat kan technologie allemaal en hoe kan het onze wereld beïnvloeden?

De ontwikkelingen gaan zó snel (denk maar aan AI) dat het af en toe een beetje voelt alsof Black Mirror de toekomst kan voorspellen. Maar.. aflevering 2 van het nieuwe seizoen ‘Loch Henry’ is gewoon een ouderwetse en ietwat lugubere thrilleraflevering. Kijken voor het slapengaan? Misschien beter van niet.

Spoilers!

Is het akelige Loch Henry uit Black Mirror seizoen 6 een échte vakantieplaats?

In de aflevering gaan filmstudenten (en lovers) Davis en Pia terug naar Schotland, waar Davis vandaan komt. Pia gaat voor het eerst de moeder van Davis ontmoeten, wat natuurlijk al spannend genoeg is. De natuur in het land is prachtig, maar de Amerikaanse Pia vraagt zich af waarom het eigenlijk zo ontzettend rustig is en er eigenlijk helemaal geen toeristen naar het dorpje komen. De lokale pub-eigenaar legt uit hoe het zit; 20 jaar geleden zijn er een aantal gruwelijke moorden gepleegd in het toen nog zo levendige stadje. En niet zo maar moorden.. mensen werden gevangen gehouden en gemarteld. En ook nog eens seksueel misbruikt. Ja, heel erg naar.

De moordenaar in kwestie heette Iain Adair en kwam regelmatig in de pub. Pia en Davis zijn natuurlijk altijd op zoek naar mooi beeld en het feit is dat Davis nog op zoek is naar een nieuwe opdracht. Hij had een idee, maar Pia vindt dat ze dit moordverhaal moeten uitpluizen. Ze gaan zelfs naar het oude vervallen huis van Adair, waar ze de gore martelkelder opzoeken en die vastleggen op beeld. De vader van de pubeigenaar vindt het allemaal maar niks.. omdat hij meer weet over de moorden. Hou je vast..

Black Mirror. Samuel Blenkin as Davis in Black Mirror. Cr. Nick Wall/Netflix © 2023.

Maar er is een twist..

De vader van Davis kwam 20 jaar geleden om het leven nadat hij ‘toen door eigen zeggen’ was neergeschoten door Iain Adair toen hij kwam controleren. Hij stief niet aan de schotwond, maar aan het MRSA-virus wat hij daarna in het ziekenhuis opliep. De moeder van Davis is sindsdien eigenlijk altijd al verdrietig. Maar als Davis na een autoongeluk (ja, er gebeurd een hoop in deze aflevering) in het ziekenhuis terechtkomt, ontdekt hij dat zijn vader (en moeder!!!) misschien niet zo onschuldig waren.

De ouders van Davis bleken mee te werken aan de moorden en de oh-zo onschuldige moeder van Davis bleek een aantal vermisten te hebben bewerkt met de kettingzaag en dat staat ook op beeld. Wanneer de moeder van Davis erachter komt dat haar zoon het weet, hangt ze zichzelf op en laat ze alle videobanden met bewijs achter zodat hij dat kan gebruiken voor zijn film.

Luguber hè? Ja, misschien inderdaad maar niet kijken voor het slapengaan.

Kan je zelf ook naar Loch Henry gaan?

De serie zelf is op 18 verschillende locaties gefilmd en Loch Henry is helaas geen echte bestaande plek. Wel kan je naar Loch Lomond, dit is het toneel van deze aflevering voor het grootste deel. Ongeveer zo’n 45 minuten van Glasgow vandaan en echt prachtig. Ook kan je naar het dorpje Arrochar, vlakbij de Argyll Forest. Kan krijg je dezelfde sfeer, maar dan wel met de fijne wetenschap dat het zónder die moorden is.

Or is it..

Linda (33): ‘Mijn kind groeit op met twee moeders, mijn familie is daar op tegen’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.