Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 14 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Wij gingen eten bij Madam, het Aziatische restaurant met het mooiste uitzicht van Amsterdam

Als je denkt aan de A’DAM Toren, dan denk je waarschijnlijk aan uitgaansgelegenheden als The Loft en Shelter. Maar wist je dat je er ook heerlijk kan eten? Zo heb je er restaurant Moon en gingen wij vorige week langs bij de iets ondeugendere onderburen van Madam.

Na een verbouwing en herpositionering was Madam Restaurant & Skybar op zaterdag 20 april weer klaar om gasten te verwelkomen. En dat moest natuurlijk getest worden.

NSMBL Test: Madam Amsterdam

Op donderdagavond gingen wij naar Madam voor een avond vol cocktails, Aziatische gerechtjes en buitengewoon uitzicht. Dit vonden wij ervan.

De locatie van Madam

Als je eenmaal op de twintigste verdieping uit de lift stapt, weet je even niet wat je ziet. De grote glazen wanden geven je een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Het herinnert je er weer aan hoe mooi onze hoofdstad eigenlijk is. Toen wij langs gingen begonnen we de avond met helder weer, maar sloeg dit later om in onweer. Wat met dit uitzicht een interessant schouwspel werd.

De sfeer bij Madam is warm, maar ook een beetje ondeugend. Denk aan het gevoel dat nachtclub Jimmy Woo kan geven, met een wat Oosterse mystiek, zonder dat het ‘moeilijk’ is. Personeel is gastvrij en de ruimte is overzichtelijk. Na de dinershift verandert Madam in een cocktailbar en club – iets waar de ambiance zich perfect voor leent.

De keuken van Madam

Bij Madam draait het allemaal om shared dining. De menukaart is geïnspireerd door de Aziatische keuken. Denk aan gerechten als een crispy zalm roll met verse nori en een vleugje pittige wasabi, zachte miso aubergine verfijnd met verse bieslook en knapperige amandelschilfers en buikspek, 24 uur gepekeld en langzaam gegaard met een krokant gekarameliseerd jasje, geserveerd met gochujang, kimchi en kaffir lime.

De kaart was zo uitgebreid, dat we even niet wisten wat te kiezen. Met wat begeleiding van het personeel maakten we (al zeggen we het zelf) de perfecte keuzes. Gerechten die er echt bovenuit staken waren de bao buns met Peking eend, het buikspek met Gojujang en de gefrituurde garnalentoasts.

Tip van NSMBL: als je gaat voor cocktails, bestel dan de Blooming Love, met gin en kersenbloesem.

Dit vonden wij ervan

Madam is een allround concept, waar je de hele avond kan vertoeven. Dit zorgt misschien voor wat vooroordelen. Want hoe goed kan de keuken zijn van een zaak die later verandert in een club? Nou, goed dus. Alles wat we aten was lekker, verfijnd en goed uitgedacht. En dat laatste bleek later ook, toen de restaurantmanager ons vertelde dat er meer dan vijf tastingrondes met verschillende menu’s zijn geweest voordat het huidige menu een go kreeg. En dat proef je.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.