Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Body & Mind 17 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Het slaapgeheim van TikTok: Magnesiumspray op dít lichaamsdeel blijkt een wondermiddel

Wie wilt er nu niet slapen zonder onderbrekingen en wakker worden met een uitgerust gevoel? Volgens TikTok moet jij dan magnesiumspray onder je voeten smeren. Het wondermiddel zou niet alleen helpen met slapen maar zou ook nog een hoop andere voordelen hebben.

Klinkt bijzonder, maar als we TikTok mogen geloven, is dit een hack voor alle moeilijk slapers.

Magnesium voor betere slaap

Magnesium is een mineraal dat helpt bij onder andere het ontspannen en stress verminderen. Het geeft je ook meer energie. Je kan magnesium eten of slikken, maar wat nu helemaal viraal gaat is de spray.

Je sprayt het op plekken met veel zweetkliertjes, de meeste mensen gaan voor hun voeten maar je kan het ook onder je oksels spuiten, het wordt dan opgenomen via de huid. Op TikTok wordt gezegd dat magnesium meer effectief werkt en sneller wordt opgenomen via de huid.

Wondermiddel voor slapen

We kennen allemaal wel het natuurlijke slaapmiddel melatonine. Dit middel kan je helpen om sneller in slaap te vallen, maar het helpt echter niet bij het in slaap blijven. Magnesium is ook een natuurlijk slaapmiddel, alleen is dit veel minder bekend. Magensium helpt je door je hersenactiviteit te verminderen, hierdoor zorgen de receptoren ervoor dat je lichaam en geest rusten. Het vermindert bijvoorbeeld je angst en stress, waardoor je dus rustiger in bed ligt. Mensen met een magnesiumtekort slapen vaak slecht en worden veelal wakker. Door dit tekort aan te vullen, ga je dus beter slapen.

Andere voordelen

Volgens TikTok is het niet alleen goed voor je slaap, maar heeft het ook andere voordelen. Zo zou het helpen bij anxiety, je hebt minder vaak een opgeblazen gevoel en je hebt geen cravings meer naar zoet of zout eten. Klinkt geweldig, toch?

Werkt het echt?

Hoewel het op TikTok allemaal wel heel geloofwaardig overkomt, zijn er weinig bronnen die het echt kunnen bewijzen. Zo is er bijvoorbeeld nooit bewezen dat de huid daadwerkelijk magnesiumspray opneemt. Zou het placebo-effect verantwoordelijk zijn voor de betere slaap en alle andere voordelen, of zou het toch echt de magnesiumspray zijn? Om dat te ondervinden, wil je het zelf uitproberen.

@100anxietytips

anyone that knows me knows that i will sing magnesium’s praises until the day i die! seriously, try it!!! it will change your life!!! #magnesium

♬ fine line acoustic – h

 

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.