Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Body & Mind 17 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De naakte waarheid: dit is waarom slapen zonder ondergoed beter is dan mét

Slaap jij het liefst helemaal dik aangekleed of juist in zo min mogelijk kleding? Iedereen heeft zo zijn voorkeur en gewoontes als het op slapen aankomt. Op internet zien wij vaak voorbijkomen dat slapen zonder ondergoed goed voor je is, wat hier precies de voordelen van zijn zetten we voor je op een rijtje.

Laat net zoals de bh, ook het slipje uit ‘s nachts. Lekker luchtig down under.

De voordelen van slapen zonder ondergoed

Schimmelinfecties vermijden

Het voornaamste en bekendste voordeel van slapen zonder ondergoed, is dat het de kans op een schimmelinfectie vermindert. Onderbroeken van bijvoorbeeld een synthetische stof zijn niet erg luchtig en kunnen vochtig worden, hierdoor is dit de perfecte plek voor bacteriën en gisten om zich te ontwikkelen, wat kan leiden tot een schimmelinfectie. Denk eraan dat hoewel de kans op een schimmelinfectie groter is bij het slapen met ondergoed, het geen garantie biedt voor een daadwerkelijke schimmelinfectie.

Het vermindert de kans op blaasontsteking

Na een bezoek aan het toilet zouden er bepaalde bacteriën kunnen achterblijven in je ondergoed. Verwissel jij je ondergoed niet voordat je slapen gaat, dan kunnen deze ‘s nachts bijvoorbeeld de urinewegen bereiken, wat uiteindelijk kan leiden tot  een blaasontsteking. Als je slaapt zonder ondergoed, dan heb je dit probleem niet.

Goede ventilatie

Als jij ‘s nachts geen onderbroek draagt kan er een betere lucht circulatie plaats vinden bij de intieme zone. Hierdoor krijg je een gezondere huid en zweet je minder.

Beter voor de gevoelige huid

Doordat jij geen onderbroek aan hebt ‘s nachts zal er minder wrijving plaatsvinden en dus ook minder schuring. Dit is voordelig voor mensen die last hebben van een gevoelige huid.

Niet comfortabel zonder ondergoed

Ben jij na het lezen van deze voordelen helemaal overtuigd maar voel jij je gewoon echt niet comfortabel om zonder ondergoed het bed in te stappen? Dan kan je bijvoorbeeld ook kleding aantrekken dat lekker los zit en dus niet strak bij de intieme zone. Denk bijvoorbeeld aan een grote of losse boxershort of een groot nachthemd. Of ben je ongesteld, trek dan een comfortabele niet knellende onderbroek aan.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.