Mesticia Da Silva
Mesticia Da Silva Beauty 30 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Zo recreëer je de make-uplook van Jenna Ortega uit de populaire Netflix-show ‘Wednesday’

De nieuwe Netflix show Wednesday is een echt succes, zo heeft hij in een week tijd al seizoen 4 van Stranger Things overtroffen als de meest gekeken Engelstalige serie. En het is dus ook geen verrassing dat iedereen helemaal obsessed is met Wednesday, die gespeeld wordt door Jenna Ortega. Geobsedeerd door haar karakter én haar soft grunge make-uplook. En laten wij nu net weten wat make-upartist Tara McDonald heeft gebruikt op het gezicht van Jenna.

De kenmerkende lipkleur van Wednesday wordt dit seizoen zeker een trend!

Zo recreëer je de iconische lipkleur van Wednesday Adams

In een virale TikTok van @catquinn wordt de exacte lipkleur onthult. De TikTokker is de eerste ooit die hoorde over deze look, naast alle mensen op de set natuurlijk. Quinn vertelt vervolgens dat haar bron, de Britse haar- en make-updesigner Tara McDonald, met haar deelde dat Wednesday de M.A.C. lippotlood in Nightmoth (€ 22.00) draagt en dit mengt met een heldere lipbalsem. Helemaal niet zo moeilijk dus.

@catquinn

Replying to @cloud9storeamy Jenna Ortega’s lip color as Wednesday Addams in Tim Burton’s Netflix series is MAC Lip Pencil in Nightmoth mixed with clear balm, exlusively from makeup designer Tara McDonald. Obsessed, #macemployee #jennaortega #wednesdayaddams #wednesdaynetflix #macnightmoth #mactrend #maccosmetics #addamsfamily

♬ Addams Family Theme – HeathisHuman

Dit is het bizarre vermogen van de 20-jarige ‘Wednesday’ actrice Jenna Ortega

Voor de lippenbalsem zijn Kosas Kosasport LipFuel Hyaluronic Acid Lip Balm in Baseline (€ 20,30) en Fresh Sugar Lip Balm in Clear (€ 18,95) een favoriet omdat ze niet te glanzend zijn. We gaan namelijk niet voor ‘gym lips’, maar voor een wat muted look.

Wil je nou de hele look van Wednesday recreëren? Dan helpt Quinn je hier ook mee. Ze deelt namelijk dat ook de daily smokey eye van Wednesday volledig is gecreëerd met M.A.C. producten.

Quinn zegt dat McDonald drie oogschaduw shades gebruikte voor de zachte smokey eye van Wednesday, namelijk: Brown Script (€ 19,50), Carbon (€ 22.00) en Glitch in the Matrix (€ 15.00). Dit is hoe je de kleuren aanbrengt: Brown Script breng je als eerste aan op en onder je ogen, tightline onder je ogen met Carbon en smudge hierna een mix van Carbon en Glitch in the Matrix aan op je bovenste wimper lijn.

Recreëer ook andere looks uit de serie ‘Wednesday’

Naast de lipkleur van Wednesday delen McDonald en Quinn ook hoe je andere looks van de show kan recreëren. Zo deelde ze ook wat de exacte lipstick shade van moeder Morticia Addams is.

Kim Kardashian rockt de ‘no make-up’ make-uplook en deelt foto’s op Instagram

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.