Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 8 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Op deze manier voorkom je dat je lipstick afgeeft op je mondkapje

Tegenwoordig nemen we niet meer alleen onze sleutels, mobiel en portemonnee mee maar hebben we ook ons mondkapje dagelijks op zak. Hierdoor kunnen we helaas niet meer met een laagje foundation of een felrode lipstick naar de supermarkt zonder dat het afgeeft.

Gelukkig is er een manier waardoor je je daar geen zorgen meer om hoeft te maken.

Lipstick geeft af op mondkapje

Naast dat we ons vaak irriteren aan het feit dat onze bril beslaat wanneer we een mondkapje dragen, kunnen we ons ook enorm ergeren aan dat we geen lippenstift of lipgloss meer kunnen dragen. Voor we het weten zit namelijk ons hele mondkapje aan de binnenkant onder met lipstick en is onze make-uplook verpest. Gelukkig is dat vanaf nu verleden tijd, want er is (eindelijk) een manier gevonden hoe je wél lipstick kunt dragen onder je mondkapje.

1. Kies de juiste lipstick

Het kiezen van een goede lipstick is erg belangrijk, vooral als je een groot deel van de dag een mondkapje draagt. Een lippenstift die de hele dag blijft zitten, weinig tot niet afgeeft en waterproof is is ontzettend belangrijk. We hebben onze favoriete lipsticks verzameld:

2. Techniek voor aanbrengen

Naast het hebben van een goed product is het ook erg belangrijk om je lippenstift op de juiste manier aan te brengen. Je lippen van tevoren insmeren met lippenbalsem kan bijvoorbeeld al veel effect hebben. Ook helpt het om de lippenstift aan te brengen met je vingers. Hierdoor geeft de lipstick minder snel af maar heb je nog steeds een mooi effect.

Gebruik tot slot een tissue om extra product van je lippen te verwijderen. Plaats de tissue tussen je lippen en druk ze op elkaar, zodat extra lippenstift afgeeft op de tissue. Hierdoor worden je lippen niet droog maar geeft het product wel minder af.

3. Neem voor de zekerheid reinigingsdoekjes of concealer mee

Het kan erg frustrerend zijn wanneer je lippenstift afgeeft op je mondkapje, maar gelukkig is de lippenstift makkelijk van je mond te verwijderen. Wanneer je make-uplook regelmatig door je mondkapje wordt verpest, kan het nooit kwaad voor de zekerheid een concealer of een reinigingsdoekje mee te nemen. Zo kun je je besmeurde lipstick altijd bijwerken wanneer dit nodig is.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.