Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Fashion 15 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Het lijkt erop dat de Marilyn-jurk die Kim Kardashian droeg naar het Met Gala beschadigd is en fans zijn woedend

Nadat Kim Kardashian afgelopen mei de rode loper van het Met Gala betrad in een iconische jurk uit 1962 die speciaal voor Marilyn Monroe werd gemaakt, ging het internet helemaal los. Experts en fans van Marilyn waren op z’n zachtst gezegd niet blij met Kim. Zij waren bang dat de nationale schat beschadigd zou zijn na het avontuurtje op de rode loper, aangezien de Marilyn-jurk heel fragiel is. Het lijkt er nu op dat de zorgen van deze mensen terecht waren. Nieuwe foto’s van de jurk tonen namelijk aan dat de jurk beschadigd is nadat Kim ‘m gedragen heeft.

Oh no… Fans gaan opnieuw los op Twitter en ze zijn niet blij.

Kim Kardashian’s Met Gala 2022 look

Het is alweer meer dan een maand geleden dat het Met Gala plaatsvond. Hoewel er veel spraakmakende looks te bewonderen waren op de red carpet, is er één look in het bijzonder die voor veel commentaar zorgde. Speciaal voor het Met Gala 2022, had Kim Kardashian nogal iets bijzonders uit de kast – of eigenlijk, de kast van iemand anders – getrokken. Ze droeg de glitterjurk die Marilyn Monroe, het iconische fotomodel uit de jaren 50, droeg tijdens haar uitvoering van Happy Birthday voor president Kennedy.

Dit zorgde voor nogal wat kritiek. De jurk, die stamt uit 1962 en die met 2500 kristallen bewerkt is, is erg kwetsbaar. De nationale schat is dan ook in de afgelopen 60 jaar bewaard in kamers waar de temperatuur is aangepast op de stof. Marilyn-experts en fans waren dan ook niet blij dat de jurk zich plots op de rode loper bevond.

Fans lachen massaal om de manier waarop Kim Kardashian de trap van het Met Gala oploopt

Beschadigde Marilyn-jurk

Uit nieuwe foto’s die opgedoken zijn van de Marilyn-jurk blijkt nu dat de angst van deze experts en fans terecht was.

Uit deze voor- en na foto van de jurk maken veel mensen op dat de jurk aanzienlijk beschadigd is. Het lijkt erop dat de stof wat uitgerekt en gescheurd is nadat Kim deze gedragen heeft. Daarnaast lijken er wat kralen te ontbreken en los te zitten.

Fans zijn allesbehalve blij

De foto’s gingen al snel viraal op Twitter en “Marilyn” werd trending op het platform. Mensen zijn boos om het feit dat een stukje modegeschiedenis mogelijk beschadigd is, maar ze zijn niet verbaasd. Eerder onthulde Kim Kardashian al dat zij de Marilyn Monroe-jurk niet helemaal dicht kreeg, ondanks het feit dat ze in drie weken tijd 16 pond (7 kilo!) was afgevallen. Kim verborg dit door een grote witte sjaal over de achterkant van de jurk te dragen. Het is alleen maar logisch dat het uitrekken van de stof niet veel goeds kan hebben gedaan voor de jurk.

Hoewel veel fans erg boos reageren op de foto’s, zijn er ook mensen die beweren dat de foto’s niet de realiteit weergeven. Zo tweet iemand het volgende:

Zou de jurk beschadigd zijn of niet? Fans op Twitter discussiëren erover en komen er maar niet over uit. Kim Kardashian en het museum Ripley’s – waar de Marilyn-Jurk opgeslagen is – hebben nog niet gereageerd op de virale foto’s. To be continued…

Kim Kardashian bleekt haar wenkbrauwen voor nieuwe SKIMS-campagne

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.