Emma Toussain
Emma Toussain Money 10 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is jouw maximale hypotheek met bruto salaris van 5000 euro per maand

De huizenmarkt is gek en dat weten we allemaal. Het is niet makkelijk om een huis te kopen en dat is nog zacht uitgedrukt. Het is frustrerend, het voelt hopeloos en je hebt geen idee waar je aan toe bent. Daarom helpen we je graag, zodat je iets meer inzicht krijgt in de situatie. Verdien jij 5000 euro bruto per maand? Dit is jouw maximale hypotheek.

Ook weten wat je maximale hypotheek is met een bruto salaris van 2000 of 3000 euro per maand?

Je maximale hypotheek met een bruto salaris van 5000 per maand

Een bruto maandsalaris van 5000 euro komt neer op een jaarsalaris van 60 duizend euro. Da’s niet mis, dat is zelfs hartstikke lekker. Het lastige is dat je vaak, als je vrijgezel bent, hier nog steeds niet genoeg aan hebt. Maar – we kunnen natuurlijk altijd kijken wat je hier wél voor kunt krijgen.

Laten we rekenen!

We gebruiken de rekentool van Independer. Wil je een uitgebreidere berekening? Dan is het aan te raden om naar een hypotheekadviseur te gaan – wij geven je een eerste inzicht. Een bruto jaarsalaris van 60 duizend euro zónder leningen of schulden (en dan rentevast voor 30 jaar) komt neer op een maximale hypotheek van €277.553. Yep, nog geen drie ton dus. Natuurlijk wordt hier eventueel spaargeld niet bij meegerekend en er wordt ook vanuit gegaan dat je niet al een koophuis hebt, wat verkocht kan worden.

Heb je een partner? Dan komt dat geld er uiteraard nog bij.

Wat koop je voor dat bedrag? Let’s check Funda

Dat ligt er natuurlijk helemaal aan waar je precies wil wonen.

Amsterdam

Tsja, onze hoofdstad staat niet bekend om de ruime woningen. Maar alles voor de locatie toch? Toch.. TOCH?! Anyway, dit kamertje van 20 vierkante meter op de Overtoom koop je voor € 250.000.

Funda
Funda

Den Haag

In Den Haag ga je er toch al iets op vooruit, alhoewel je dan niet in de bruisende stad zit maar gewoon in een woonwijk. Een appartement van 78 vierkante meter koop je daar voor € 275.000 en het ziet er nog leuk uit ook.

Funda
Funda

Enschede

In het oosten van het land zit je al wat ruimer – dit onderstaande huis heeft namelijk 83 vierkante meter én een behoorlijke tuin. Wat betaal je? € 265.000.

funda
Funda

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.