Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Mentale Gezondheid 8 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Mediteren tegen paniekaanvallen: dit zijn 7 kleine manieren om jezelf weer rustig te maken

Paniekaanvallen: been there, done that. Veel jonge vrouwen hebben last van anxiety, en helaas komt dit meestal naar voren op de meest ongelukkige momenten. Gelukkig zijn er een aantal meditatie-trucjes waarmee jij jezelf iets rustiger kan maken.

Want dit soort kleine trucjes kunnen echt een life saver zijn om jezelf weer naar het ‘hier en nu’ te brengen.

Last van stress of paniekaanvallen? Déze handige en stijlvolle tool helpt jou rustig te ademen

7x kleine manieren van meditatie om jezelf weer rustig te maken tijdens een paniekaanval

En de meeste doe je in minder dan tien seconden.

1. Focus op de ‘rise and fall’ van je ademhaling

Je hoort het waarschijnlijk heel vaak, maar ademhaling is key. Als je even hoog in je gevoel zit, dan geeft het rust om te focussen op het in- en uitademen. Luister aandachtig naar je eigen ademhaling en probeer deze steeds iets te vertragen.  Vaak helpt het om je handen op je buik te leggen.

2. Voel goed hoe je voeten op de grond staan

Om goed te kunnen aarden, is het belangrijk dat jij met beide voeten plat op de grond staat. Focus je op het gevoel van je voeten op de grond. Of hoe je handen voelen op je toetsenbord, of hoe je rug aanvoelt tegen je stoel – alles wat je verbindt met waar je bent en wat je op dat moment doet helpt je te aarden.

3. Doe een bodyscan

Voor velen is dit een manier om in slaap te komen, maar het helpt ook onwijs goed bij gevoelens van anxiety. Verbind je mentaal met een lichaamsdeel en laat dit deel van je lichaam ontspannen. Denk bijvoorbeeld eerst aan je gezicht, dan aan je nek, dan aan je schouders en werk zo naar beneden.

4. Verbeeld je dat er fel en warm zonlicht boven je hoofd schijnt

Wat je wil, is jouw hoofd en lichaan uit die donkere wolk halen. Door je in te beelden dat er warm, zacht en stralend zonlicht boven je hoofd schijnt, kom je langzaam maar zeker uit je paniekaanval.

5. Denk aan iemand van wie je houdt

Om weer een veilig en geborgen gevoel te krijgen, helpt het om te denken aan een persoon van wie je houdt. En niet alleen aan diegene, maar ook aan alle goede eigenschappen en kwaliteiten van die persoon.

6. Spreek lieve woorden tegen jezelf

Als een loved one de paniekaanval zou ervaren die jij nu hebt, wat zou je dan zeggen? Spreek deze woorden, hardop of in je hoofd, uit naar jezelf,

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.