Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 5 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Meghan Markle zegt dat het Britse koningshuis onwaarheden over haar verspreidt

Kort nadat Meghan Markle en prins Harry bekendmaakten in verwachting te zijn van hun tweede kind, werd ook hun diepgaande tv-interview met Oprah Winfrey aangekondigd. Het is het eerste tv-interview sinds ze hun rol als royals hebben neergelegd. En volgens de trailer worden er bizarre onthullingen over het Britse koningshuis in gedaan.

Meghan Markle beschuldigt het Britse koningshuis ervan onwaarheden over haar te verspreiden.

Meghan Markle beschuldigt Britse koningshuis

In de trailer van CBS zien we dat er geen onderwerp is dat niet wordt besproken in het interview. Zo vraagt Oprah Winfrey hoe Meghan zich nu voelt over de mening van het koningshuis over dit interview. Daarop antwoordt ze dat het Britse koningshuis een actieve rol speelt in het verspreiden van onwaarheden over prins Harry en haarzelf. “I don’t know how they could expect that after all of this time, we would still just be silent if there is an active role that The Firm is playing in perpetuating falsehoods about us.”

Ook kaart ze het risico om daarmee dingen te verliezen aan. “And if that comes with risk of losing things, there’s a lot that’s been lost already.” Het lijkt erop dat het interview met Oprah Winfrey vernietigend wordt voor het Britse koningshuis. In het interview refereert Meghan naar het Britse koningshuis als “The Firm”. Het is een cynische term die vaker wordt gebruikt om de koninklijke familie te beschrijven.

The Firm

Zo werd The Firm ook gebruikt in de biografie van Penny Junor en haar boek The Firm: The Troubled Life of the House of Windsor. De beschrijving van het boek legt de term uit, “However you look at it, the royal family is a big business…. Prince Philip calls it ‘The Firm,’ and all the royal executives and their powerful associates are supposed to make every effort to avoid even a hint of scandal that could diminish the reputation of the family business.”

Meghan Markle’s look bij Oprah Winfrey is een ode aan prinses Diana

We weten natuurlijk dat Meghan Markle en prins Harry besloten hebben om afstand te doen van hun koninklijke titels. Dat zorgde voor een groot schandaal, maar het interview zal nog meer dingen blootleggen. Het is dan ook niet zo opvallend dat er gisteren beschuldigingen van medewerkers uit Kensington Palace aan Meghan Markle’s adres kwamen. Ze zou medewerkers zo erg hebben gepest dat ze ontslag hebben genomen. Hoewel het koningshuis normaliter niet reageert, gaan ze nu een officieel onderzoek instellen. En dat is ook een boodschap aan het adres van Meghan en Harry.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.