Tessa Ham
Tessa Ham Money 19 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

Begin meteen met (meer) sparen: 7 dingen die je vandaag nog kunt doen

Zou jij wel wat meer willen sparen? Begin daar dan vandaag mee. En nee, dus niet morgen, maandag of wanneer je salaris weer gestort is. Vandaag. Zet deze tips meteen om in concrete acties en je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn.

Maak de tijd om deze zeven zaken aan te pakken en je begint meteen met meer sparen.

Vandaag meteen meer sparen

Wanneer je deze zeven tips opvolgt, kun je je vandaag meteen rijker rekenen.

Vraag om een salarisverhoging

Op de één of andere manier denken we nooit aan méér geld verdienen om meer te sparen, maar altijd aan minder geld uitgeven. Wij zijn fan van best of both worlds: natuurlijk is er niets mis met minder geld uitgeven aan zaken waar je toch niet gelukkig van wordt, maar wij willen ook niet als Gierige Gerda door het leven.

In plaats van extreem te besparen, kun je natuurlijk ook besparen waar het kan én meer verdienen. Eén manier om dit te doen is door om een salarisverhoging te vragen. Ja, we weten dat het spannend is. Vraag dus vandaag meteen een gesprek aan, zodat je niet eeuwig blijft twijfelen over hoe en wanneer je het beste om die salarisverhoging kunt vragen.

Let op: wanneer je niet goed presteert, zal je waarschijnlijk niet je zin krijgen. Je hebt wel een reden nodig voor die salarisverhoging, die je kunt aandragen tijdens het gesprek!

Start een side hustle om meer te sparen

Nog zoiets dat je extra centen kan opleveren, maar wat je misschien voor je uit blijft schuiven. Begin niet morgen of volgende week met die side hustle, maar vandaag. Of het nou je netwerk benaderen voor een freelance klus is of je eigen kunst verkopen op Etsy.

Bekijk je abonnementen

Het Nibud kwam erachter dat mensen vaak tien tot vijftien abonnementen hebben, maar dat ze dit vaak onderschatten. Neem vandaag daarom eens de tijd om goed te checken hoeveel jij er eigenlijk hebt. En nog belangrijker: welke je kunt opzeggen.

Open een spaarrekening bij een andere bank

Open vandaag een spaarrekening bij een andere bank en stort er meteen geld heen. Ja, ook als je bij je huidige bank zoveel spaarpotjes als je zelf wil kunt aanmaken. Wanneer je voor een andere bank kiest, kun je ten eerste goed onderzoeken waar je de meeste spaarrente krijgt.

Nu zal dat tegenwoordig niet meer een wereld van verschil maken, maar alsnog is het een goed idee. Zeg eens eerlijk: hoe vaak stort jij wat geld terug naar je gewone rekening? De drempel om iets van je spaarrekening af te halen is een stuk hoger als dat bij een andere bank is.

Je kan het zelfs naar de next level tillen door meteen een deposito spaarrekening te openen. Hierbij zet je jouw geld vast voor een bepaalde periode. Dit betekent dat je het wel moet doen met geld dat je niet binnenkort nodig hebt, maar ook dat je er niet zomaar bij komt. Nog een voordeel: de spaarrente is dan vaak hoger.

Begin met het vullen van je voorraadkast en vriezer

Vandaag speur je alle foldertjes van de supermarkten bij jou in de buurt af en kijk je welke producten er in de aanbieding zijn die jij vaak gebruikt. Let op: schrijf ‘m alleen op je boodschappenlijstje als je de aanbieding vaker koopt. We willen niet dat deze producten na jaren nog in je voorraadkast zijn te vinden.

Vervolgens stap je op de fiets of in de auto en haal je alle relevante aanbiedingen in huis. Het doel hierbij is een goedgevulde voorraadkast en vriezer. In eerste instantie kost het je misschien juist geld, maar je zal zien dat je dit snel hebt bespaard.

De volgende keren dat je boodschappen doet, ga je eerst thuis ‘shoppen’. Wedden dat je hartstikke goedkoop uit bent bij je daadwerkelijke trip naar de supermarkt? Een paar pizza’s en snacks in de vriezer helpt bovendien te voorkomen dat je eten bestelt als je geen zin hebt om te koken.

Stel een automatische spaaropdracht in

Heb jij nog geen automatische opdracht naar je spaarrekening ingesteld? Doe dat dan nu meteen. Krijg je altijd op de 24e je salaris? Stel dan een opdracht in voor de 25e. Vanaf nu wordt er elke maand automatisch geld gespaard zonder dat je er moeite voor hoeft te doen en zonder ‘dat je het doorhebt’.

Bekijk je vaste lasten om meer te sparen

Naast je abonnementen zijn er nog een hele hoop andere vaste uitgaven die je wel eens onder de loep kan nemen. Waarschijnlijk weet je dit ook wel, maar heb je er geen zin in en schuif je het daarom voor je uit. Not anymore.

Kijk of je bij verzekeringen, je energierekening en je telefoonabonnement kunt overstappen naar een goedkopere variant, of bel de maatschappij op ‘dat je van plan bent om weg te gaan’. Wedden dat ze jou opeens een korting kunnen aanbieden.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.