Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 16 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Michelle (26): ‘Ik vind de verjaardagscadeaus in onze vriendengroep te duur worden, maar durf het niet te zeggen’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een betekenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Michelle (26) haar verhaal.

Michelle zit in een gezellige vriendengroep, maar betaalde zich het afgelopen jaar scheel aan verjaardagscadeaus. Wat haar betreft, hoeven die niet zo exorbitant te zijn.

‘Ik vind de verjaardagscadeaus in onze vriendengroep uit de hand lopen’

Als je een grote vriendengroep hebt, dan zijn verjaardagscadeaus een duur grapje. Zeker als de prijzen ook steeds verhoogd worden.

Hi Michelle, kan je iets meer vertellen over jouw vriendengroep?

”Ik heb al jaren een vriendinnengroep van acht meiden. Dat is al sinds het einde van de middelbare school zo. Gaandeweg kregen sommigen een relatie en leerden de vriendjes elkaar ook kennen. Die bleken het goed met elkaar te kunnen vinden, waardoor die steeds vaker aanhaakten voor een borrel. Ik ben zelf single, maar vind dit vaak hartstikke gezellig. We hebben nog steeds de groepschat met alleen de meiden, maar houden er onderhand ook een grote gemengde vriendengroep op na.

‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ zeg ik vaak. En dat is ook zo, alleen vind ik het wat cadeau betreft wel irritant dat we met zo veel zijn.”

Hoe zit het met de cadeaus?

”Nou, we zijn in totaal met z’n dertienen. Dat zijn dus twaalf verjaardagscadeaus die ik ieder jaar moet kopen. In de begintijden van onze vriendinnengroep was het budget voor een cadeau €10. Toen we iets ouder werden, en dus meer gingen verdienen, verhoogden we dit naar €20. Dat was tot twee jaar geleden zo. Met soms een uitschieter naar €25 of €30.

Toen kwamen er in rap tempo een heleboel vriendjes bij, waarvan er eentje €20 nogal karig vond. Hij stelde voor om het budget te verhogen naar €50, zodat we iemand voor haar 25ste verjaardag een mooi sieraad konden geven. Omdat 25 een speciale leeftijd is, vond ik het niet erg en zo gaven we aan iedereen ineens duurdere cadeaus. Alleen het probleem is dat het budget sindsdien niet meer verlaagd is.”

Wat zijn nu de prijzen van cadeaus ongeveer?

”Er worden nu hele weekendjes weg cadeau gedaan. En ja, dat is leuk voor alle stellen. Maar ik, als single, heb daar niet zoveel aan. Het lijkt wel een wedstrijd om het cadeau van de vorige keer te overtreffen.

Het laatste cadeau dat we gaven was €80 per persoon. Ik vind dat gewoon te veel. Zeker als we dat twaalf keer per jaar moeten uitgeven. Er zitten een aantal mensen in de groep die dat geld makkelijk kunnen missen, maar voor mij is dat best een hap uit mijn inkomen. Zeker als er meerdere mensen in één maand jarig zijn. En ik weet dat ik niet de enige ben.”

Zijn mensen het oneens met de bedragen?

”Er is weleens iets gezegd door een andere vriendin. Daar werd snauwend op gereageerd dat ze ook los een cadeau kon geven, als ze het niet met de cadeaukeuze eens was. Daar ben ik van geschrokken. Ik wil namelijk niet in mijn eentje cadeaus gaan geven, Ik wil gewoon dat we weer teruggaan naar cadeau van een normale prijsklasse.”

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.