Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 1 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Milan Fashion Week heeft gesproken: déze materialen komen helemaal terug

Als modeliefhebbers zouden we het liefste elke show van de modeweken in de gaten houden, zien en analyseren. Bij de analyses van de shows komen keer op keer bijzondere details, sensationele verhalen, merkwaardige modemomenten en actuele trends naar voren. New York, London en Milan Fashion Week zijn tot een einde gekomen en nu is het weer de beurt is aan Parijs om Fashion Month tot een knallend einde te brengen.

Nu we alle shows, looks en overzichten doorgespit hebben, valt ons oog op een aantal materialen en structuren die de afgelopen seizoenen een beetje naar de achtergrond waren verdwenen, maar waar verandering in gaat komen.

1. Gebreide items

Alaïa, Benneton, Bottega Veneta, Erdem, Fendi, Gucci, Jil Sander, Patou, Rotate, Zadig Voltaire… Knits zijn elke winter een veelvoorkomende favoriet. Logisch, want warm en zacht en dus ideaal voor de koudere dagen. Toch was de hoeveelheid gebreide items wel héél hoog tijdens de afgelopen modeweken – het liefst op een sexy manier gecombineerd en dus alles behalve stoffig of saai.

2. Metallics

Zoals Coach al zei “Dresscode: metallics. They’re a must, must must”. Bij hun show lieten ze zien dat we zéker nog niet klaar hoeven zijn met de metallic broek. Het is gewoon de kunst om er nog een schepje bovenop te doen. 16 Arlington wist er dan ook gewoon nog lekker een schepje bovenop te doen door er een free the nipple statement van te maken. Want als er één ding zeker is, dan is het dat dit jaar in het teken zal staan van de tepel.

 

3. Leer

Grungy en bondage-inspired zoals bij Adeam, elegant en klassiek zoals bij Altuzarra of preppy zoals bij Bottega Veneta? In Milaan en Londen werd opnieuw bewezen dat je met (faux) leer alle kanten op kunt.

Sophie over Instagram: ‘De mode wordt steeds minder preuts, maar social media blijft achter’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.