Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Entertainment 8 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Wonen als Miranda Priestly? Het Upper East Side townhouse uit ‘The Devil Wears Prada’ staat te koop

The Devil Wears Prada is een van de meest iconische films die wij gezien hebben. Hij gaat nooit vervelen en inmiddels kennen we iedere quote uit de film. Hoe bazig Miranda ook is in de film, ze blijft een stijlicoon met een geweldig gevoel voor smaak. Ook wat vastgoed betreft, want ze woont in een prachtig townhouse aan de Upper East Side. Hoe kan het ook anders?

Fun fact: het huis waar de film is opgenomen staat nu te koop.

Het Upper East Side townhouse uit The Devil Wears Prada staat te koop

In The Devil Wears Prada volgen we Andy Sachs: een beginnend journaliste die haar eerste stappen zet in de publicatiewereld. Waar veel modemeisjes dromen van een baan als assistente van Miranda Priestly, komt de baan Andy per toeval aan. In de hoop dat dit haar opstapje in de branche zal zijn, gaat de nuchtere en slecht geklede Andy aan de slag bij het meest toonaangevende modeblad van het land – als assistente van de hoofdredacteur.

Hoewel in de film de namen ‘Miranda Priestly’ en ‘Runway Magazine’ worden gebruikt, weten we allemaal dat dit een fictieve verfilming is van Anna Wintour en Vogue. In de film woont Miranda, gespeeld door Meryl Streep, in een prachtig pand aan de Upper East Side. We weten allemaal nog hoe Andy daar het boek naartoe bracht en de gevreesde trap opliep.

En laat dit huis nu net te koop staan. Diet Prada laat op Instagram weten dat iedereen die bezit over een bescheiden 27,5 miljoen dollar het huis kan kopen. Iets boven ons budget, maar het blijft leuk om weg te zwijmelen bij de foto’s.

Het huis is gebouwd in 1907 en heeft 7 slaapkamers, 10 badkamers en een basketbalveld op het dak. Casual.

Wist je dat het huis niet alleen in The Devil Wears Prada fungeerde als decor? Ook de bruiloft van Dan en Serena in de allerlaatste aflevering van Gossip Girl vond plaats in het New Yorkse paleisje.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.