Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Celebrity 26 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Amanda Gorman tekent een modellencontract bij een topbureau na inauguratie Joe Biden

We hebben allemaal meegekregen hoe Amanda Gorman de show stal tijdens de inauguratie van de nieuwe president Joe Biden. De 22-jarige dichter was de jongste ooit die bij een presidentiële inauguratie optrad. En alsof dat alleen nog niet genoeg indruk maakte, is haar verschijning ook niet onopgevallen gebleven.

Sterker nog, haar rode haarband ging viral op Twitter en de prachtige gele jas van Prada was binnen no-time uitverkocht op Farfetch. En dat is nog niet alles, want de dichter heeft nu een contract getekend bij IMG Models. We praten je bij.

Amanda Gorman

De First Lady Jill Biden was degene die Amanda Gorman uitnodigde om op te treden tijdens de inauguratie van Joe Biden. Jill Biden had de dichter horen spreken bij the Library of Congress en was ontzettend onder de indruk. De 22-jarige Amanda las tijdens de inhuldiging haar gedicht The Hill We Climb voor. Miljoenen kijkers wereldwijd waren onder de indruk. Van haar gedicht, de uitvoering én haar verschijning.

Inmiddels heeft ze 3,1 miljoen volgers op Instagram, wat eerst – voor haar optreden tijdens de inauguratie – zo’n 45.000 waren. Niet gek dat ook de modewereld onder de indruk was van Amanda Gorman.

Contract bij IMG Models

Na haar optreden werd ze door modevakblad WWD een nieuw stijlicoon genoemd, was haar rode haarband die ze tijdens de inhuldiging droeg direct uitverkocht én sleepte IMG Models de dichter direct binnen als nieuw gezicht.

En dat is niet de minste naam. IMG Models is op dit moment hét modellenbureau dat meer dan de helft van de best betaalde modellen vertegenwoordigt. En dan hebben we het over namen als Hailey Bieber, Romee Strijd, Gigi en Bella Hadid en entertainers als Chrissy Teigen.

Vertegenwoordigd door bekende namen

IMG Models is niet haar enige contract. Zo wordt Amanda Gorman inmiddels vertegenwoordigd door een literair agent, een impresariaat én een entertainmentadvocaat. Hoog nodig, want we zullen nog veel van haar zien en horen. Ze brengt binnenkort haar eerste kinderboek uit en schoof ook al aan bij de grote Ellen DeGeneres Show.

Meer weten over deze ster? Hier lees je alles wat je over Amanda wil weten.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.