Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 2 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Als je deze zomer op Ibiza bent, wil je eten bij de pop-up van MR PORTER

Ibiza is, en blijft, nog altijd een van de populairste vakantiebestemmingen van jonge Nederlanders. Niet alleen om de mooie stranden en het bruisende nachtleven, maar vooral ook om het goede eten. Dat bewijst de pop-up van MR PORTER maar weer eens. Wij gingen er langs om te proeven of de Amsterdamse horecaparel ook op Ibiza kookt op hoog niveau.

Spoiler: ja, dat doen ze.

MR PORTER pop-up op Ibiza

Gelegen op een iconische locatie in het hart van Marina Botafoch en het Sir Joan hotel, waar voorheen het zuster-merk IZAKAYA Asian Kitchen & Bar gevestigd zat, vind je sinds 17 mei MR PORTER. Wie bekend is met de zaak in Amsterdam, weet dat je voor fine dining (inclusief indrukwekkende vleesgerechten) bij hen aan het juiste adres bent.

Het concept verkent de grenzen van ‘dinner and sinner’ door het samensmelten van het moderne steakhouse met de energieke sfeer. Noem het een steakhouse op niveau, met een interieur dat een feest is voor het oog. Bescheiden maar extravagant, intiem doch sociaal.

Niet alleen maar vlees

Zoals we al zeiden, MR PORTER staat vooral bekend om hun vlees. Maar dit is lang niet alles en een uitstapje naar de vis- en groentegerechten op de kaart zijn het zéker het proberen waard. Wij waren vooral fan van de spicy yellow tail sashimi en de geroosterde prei vooraf. Mocht je een carpaccio-fan zijn, dan wil je de roasted beef carpaccio bestellen. Simpel, maar zo lekker.

De ster van de show was de MR PORTER steak, van maar liefst 750 gram, dus je kan er met een aantal mensen van eten. Dat ze hier weten wat ze met vlees moeten doen, dat proef je. Een frisse en lichtere tegenhanger was de taboon geroosterde zeebaars. Ook een aanrader.

Tip van NSMBL: zorg dat je ruimte overlaat voor dessert. De popcorn creme brulee staat in onze top drie desserts all time. Echt een feestje in je mond.

De keuken én de bar centraal

In de drankjes zit bij MR PORTER net zoveel liefde als het eten. Bestel dus eens een cocktail en laat je hierbij adviseren door de bartenders. Wij gingen voor de Gala cocktail en vonden die zó lekker, dat we de hele avond niets anders meer hebben gedronken. De 360-gradenbar van MR PORTER Ibiza vormt het hart van de mixology, waarbij intrigerende technieken en ingrediënten worden gebruikt. Neem daar dus een kijkje.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.