Anne Smits
Anne Smits Beauty 15 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

‘No make-up make-up look’ – met deze tips creëer jij een natuurlijke make-up look

Deze maand staat NSMBL in het teken van beauty en delen wij onder andere onze beauty- en skincarehacks. Deze keer vertellen wij onze tips om een natuurlijke make-uplook te creëren. Soms heb je namelijk even geen zin in een full face, maar wil je tegelijkertijd ook niet met je blote billen gezicht naar buiten. Dan is de ‘no make-up make-up look’ de perfecte oplossing. De naam zegt het al: door middel van make-up is jouw look alsnog zo natuurlijk dat het eruitziet alsof je geen make-up draagt. En met deze tips creëer jij precies zo’n look.

En deze producten wil jij hebben voor deze lente.

Met deze tips lijkt het alsof jij geen make-up draagt

De no make-up make-up look is misschien wel dé uitvinding van de eeuw. Met deze tips creëer jij deze look in slechts vijf minuten.

Wel concealer, geen foundation

De allereerste stap in het creëren van deze look, is het gebruik van concealer en niet van foundation. Breng een klein beetje concealer aan onder de ogen en op oneffenheden. Pas op dat je niet te veel gebruikt, want dan ga je de concealer zien zitten. En dat is precies wat je met deze look niet wilt. Blend de concealer uit met je ringvinger voor een extra natuurlijk resultaat.

Pas op met poeder

Het gevaar in deze look zit ‘m in het gebruik van poeder. Te veel poeder zorgt er namelijk voor dat je make-up op de huid extra goed ziet zitten. Breng alleen poeder aan onder de ogen over je concealer en wellicht op oneffenheden zodat de concealer daar ook goed op zijn plaatst blijft.

Kies voor een natuurlijke blush

Voor een natuurlijke look is een blush de perfecte toevoeging. Kies voor een peach of nude-rode kleur en voorkom te roze blushes of een met glitter. Voor het meest natuurlijke resultaat is een blush stick de beste keuze. Ook deze kan je vervolgens blenden met je vingers.

Gebruik een donkerbruin oogpotlood

Het aanbrengen van oogpotlood is een belangrijke stap met een groot effect in deze natuurlijke look. Breng een dun lijntje donkerbruin oogpotlood aan bij de wimperrand van je bovenste ooglid. Blend het oogpotlood vervolgens uit met een dun kwastje. Op deze manier krijgen je ogen iets meer contour zonder dat het lijkt alsof je make-up rondom je ogen draagt.

Krul je wimpers

In deze look maak je geen gebruik van mascara. Wel kan je jouw wimpers krullen om je ogen iets meer te laten spreken zonder dat het lijkt alsof je make-up draagt.

Borstel je wenkbrauwen

De laatste stap in jouw natuurlijke make-up look is het borstelen van je wenkbrauwen. Dit kan met een wenkbrauwgel of door haarlak op een wenkbrauwborsteltje te sprayen.

NSMBL’s beautymaand: dit zijn Anne’s favoriete beautyproducten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.