Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 1 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Nela Amsterdam: het live fire cooking restaurant in The Valley waar iedereen het over heeft

Omdat we zo van eten én gezelligheid houden, struinen we Nederland af voor de mooiste horeca-parels. Zo opende er in de zomer een restaurant op de Amsterdamse Zuidas, waar iedereen het sindsdien over heeft. We hebben het natuurlijk over Nela in The Valley en wij gingen erheen.

En ja, het is inderdaad fantastisch.

Nela Amsterdam: het live fire cooking restaurant waar iedereen het over heeft

Op Instagram zagen we al vaak aesthetic foto’s voorbijkomen van iedereen die een avond bij Nela doorbracht. Het interieur is er een om van te dromen, maar ook het eten zag er keer op keer veelbelovend uit. Wij namen de proef op de som en gingen er eten – en dit vonden we ervan.

De plek: dineren met prachtig uitzicht over de Amsterdamse Zuidas

Nela bevindt zich in het veelbesproken The Valley: de karakteristieke nieuwe toren op de Zuidas. Het gebouw viel vorig jaar al in de prijzen, ze wonnen de award voor ‘beste nieuwe wolkenkrabber ter wereld’.

Aan de zuidkant van The Valley vind je de ingang van Nela. Zodra je naar bovenloop maakt het pand meteen indruk, maar wanneer je Nela binnenstapt wordt je helemaal omver geblazen. Ja, het is écht zo mooi als op de foto’s. Voor het interieur is er gekozen voor rustgevende neutrals en organische vormen. Ondanks het relaxte interieur, hangt er in het restaurant een hele bruisende sfeer.

Je komt binnen langs de keuken met open vuur, waarna je doorloopt naar je plek in het restaurant. Er zijn verschillende tafels voor grotere gezelschappen, maar als je met z’n tweeën bent is het het leukst om aan de bar of aan de keuken te eten. Zo zie je hoe het eten en drinken met liefde wordt gemaakt.

Het eten: live fire cooking met pure ingrediënten

Bij Nela staan twee internationale chefs aan het roer: Hari Shetty en Ori Geller. Zij komen van goede huizen, eerder stonden ze al in de keukens van Nobu, Yafo-Tel Aviv, Izakaya, The Duchess en Mr. Porter.

Het menu staat in het teken van eerlijke, seizoensgebonden ingrediënten en er wordt goed gebruik gemaakt van het open vuur in de keuken. Nadat de kaart aan ons was uitgelegd en wij onze voorkeuren aangeven, stelde de gepassioneerde bartender een menu voor ons samen. Wat het werd? Steak tartare van ribeye, boneless chickenwings, yellowtail met gebrande aubergine, babyprei, mais en lamsnek – en om af te sluiten,  een verse cheesecake uit de firegrill.

Onze persoonlijke favorieten waren de steak tartare van ribeye: deze smaakte als een steak tartare, maar met een unieke draai eraan. Ook de sashimi van Yellowtail was bijzonder, door de pasta van gebrande aubergine en de asperges erbij. De boneless chickenwings zijn de bestsellers van Nela en wij snappen wel waarom. Op ijzeren spiesjes komen de malse stukjes kip vers uit het open vuur vandaan.

De drankjes: een Yuzu Sake om niet te vergeten

Aan het drinken wordt bij Nela net zoveel aandacht besteed als aan het eten. Bij binnenkomst vroeg de bartender wat onze voorkeuren zijn, waarna hij ons een fantastische gin-tonic serveerde. Een heerlijk licht drankje om mee te beginnen. Hierna werd er een off the menu cocktail gemaakt met gin, munt, citrus en Mastiha (een Griekse drank). En geloof ons, dit smaakt naar een heerlijke zomerdag op een Grieks eiland. Je zou bijna vergeten dat het buiten keihard regent.

Na het eten verraste de bartender ons met een Yuzu Sake en dit was zó lekker. Helaas konden we het Japanse etiket niet lezen, anders bestelden we een paar flessen voor thuis.

NSMBL Rates: 10/10

Als je in bent voor een avond uiteten waarin je meegenomen wordt door het gepassioneerde personeel, dan ben je bij Nela aan het juiste adres. De prijzen liggen iets hoger dan bij de meeste restaurants in Amsterdam, maar dit zie je ook terug aan het eten, het drinken en ook de aandacht die je krijgt van het gedreven team. Wij zijn fan.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.