Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 17 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix kondigt Bridgerton-spinoff over het leven van Queen Charlotte aan

Fans van Bridgerton en Queen Charlotte kunnen opgelucht ademhalen. Want naast dat er een tweede, derde en vierde seizoen van de serie in de maak is, komt Netflix nu ook met plannen voor een spinoff-serie rondom een van onze favoriete karakters, Queen Charlotte. Netflix maakt de nieuwe plannen bekend in een statement.

En wat zou Lady Whistledown daarvan vinden?

Netflix lanceert Bridgerton-spinoff

In een nieuw statement bevestigt Netflix dat ze werken aan een spinoff over de jeugd en het liefdesleven van een jonge Queen Charlotte. Shonda Rhimes schrijft het script voor de serie en dienst als Executive Producer naast Betsy Beers en Tom Verica. De serie moet meer vertellen over het karakter wat we tot nu toe alleen kennen uit het eerste seizoen van Bridgerton.

Bridgerton werd geïnspireerd door de Kardashians en Kim Kardashian gaat los op Twitter

“Many viewers had never known the story of Queen Charlotte before Bridgerton brought her to the world, and I’m thrilled this new series will further expand her story and the world of Bridgerton”, vertelt Bela Bajaria, Netflix’s Head of Global TV, in een statement. Ze voegt eraan toe, “Shonda and her team are thoughtfully building out the Bridgerton universe so they can keep delivering for the fans with the same quality and style they love”.

Netflix

Queen Charlotte

Er is nog niets bekend over een titel of releasedatum voor de spinoff, maar een tweet van Netflix maakt wel meer details bekend over de serie. Niet alleen de iconische Queen Charlotte wordt gevolgd in de nieuwe serie, het geeft ons ook een inkijkje in de jeugd van Lady Violet Bridgerton en Lady Danbury.

Shonda Rhimes gaf ook updates over de originele serie en maakte bekend dat Jess Brownell het stokje van Chris Van Dusen overneemt als showrummer voor het derde en vierde seizoen. Inmiddels is ook bekend dat het tweede seizoen zich meer zal focussen op het liefdesleven van Anthony Bridgerton en dat we het helaas zonder The Duke moeten doen. Wél worden er veel nieuwe gezichten aan de cast toegevoegd.

Dit karakter uit Bridgerton ben jij op basis van jouw sterrenbeeld

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.