Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 29 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Netflix documentaire ‘Dancing For The Devil: The 7M TikTok Cult’ is nu al dé true crime van 2024

Vandaag komt Netflix met een nieuwe true crime-documentaire die voor z’n komst al veel stof heeft doen opwaaien. Waarschijnlijk omdat hij perfect bij de tijd van nu past. TikTok is namelijk een groot onderdeel van het drama. Juist daarom is Dancing For The Devil: The 7M TikTok Cult nu al dé true-crime van 2024.

De documentaire vertelt het verhaal van dansers die zich aansluiten bij een managementbedrijf waarvan gezegd werd dat het een sekte is. Interesting.

Dancing For The Devil: The 7M TikTok Cult op Netflix

Dancing For The Devil: The 7M TikTok Cult is de laatste documentaire van Netflix en vertelt het verhaal van een jonge danseres genaamd Miranda Wilking. Ze sluit zich aan bij een managementbureau genaamd 7M dat ook een kerk en – naar verluidt – een sekte is. De oprichters van het sektebureau hebben een duistere dubbele agenda. Met alle bizarre gevolgen van dien.

Toen Miranda uit het leven van haar familie verdween, brachten zij hun verhaal en verdriet naar buiten. Het is veel om te verwerken, maar echt een fascinerend inzicht in de menselijke natuur. Het laat zien waarom sommige mensen zo vatbaar zijn voor sektes.

De docu neemt je mee in het leven van Robert Shinn, de baas van 7M en pastoor bij de Shekinah kerk. Hij wordt beschuldigd van controlerend gedrag door zowel ex-werknemers als kerkleden.

Wat heeft TikTok ermee te maken?

Wat heeft een kerksekte met TikTok te maken? Horen we je denken. De aspirant dansers in de serie waren veelal actief op TikTok om hun danscarrière te boosten. Waar wij het platform kennen als een plek waar we nieuwe restaurants spotten en lachen om Pieter Valley, was het voor de dansers een stuk minder onschuldig. Hoe TikTok invloed heeft op de ondergang, zie je in de documentaire.

Dancing For The Devill: The 7M TikTok Cult bestaat uit drie afleveringen en is vanaf vandaag te zien op Netflix.

Steengoede true crime ‘Till Murder Do Us Part: Soering vs. Haysom’ over meestermanipulator laat je vol verbazing achter

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.