Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 13 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix komt met een bizarre datingshow vol monsters

Door de lockdown draaien datingapps en -sites overuren. Omdat het lastiger is om je grote liefde face-to-face te ontmoeten wordt de switch naar online makkelijker. Toch kiest niet iedereen voor een site of app, er zijn ook mensen die liever aan een datingshow meedoen. Programma’s als em>First Dates, Married at First Sight en Lang Leve de Liefde zijn razendpopulair. Zo populair dat ook Netflix nu met een datingshow komt.

Netflix heeft de rechten verworven van een nieuwe datingshow waar je haren van overeind gaan staan. Zou jij gaan daten met een monster?

Netflix laat monsters daten

Een van de meest succesvolle concepten in het afgelopen jaar was The Masked Singer. De show met gemaskerde zangers wist veel mensen te boeien. Natuurlijk kun je die twee populaire genres ook combineren: dan krijg je het format Sexy Beasts. Het is een ouder format van BBC, dat het ooit een jaar geprobeerd heeft. Nu koopt Netflix de rechten van de show op om er een twaalfdelige serie van te maken, meldt Deadline.

De datingshow belooft letterlijk een bijzonder gezicht te worden. De deelnemers dragen namelijk een monstermasker. Het doel bij deze show is dat het innerlijk en de persoonlijkheid boven het uiterlijk gaan. In totaal heeft Netflix 50 singles uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gevonden die mee gaan doen aan het eerste seizoen.

Reality scoort

Naast filmsen series zet Netflix ook flink in op reality. De streamingdienst wist het afgelopen jaar een flink succes te boeken met Too Hot To Handle en Love Is Blind. Ook de spelshow The Floor is Lava stond regelmatig in de toplijstjes.

Netflix werkt dus aan nog wat andere nieuwe show-formats. Zo staat een project met de titel Jet Set op het programma. Op een tropische locatie moeten deelnemers een series dilemma’s en uitdagingen voltooien. Hetzelfde productiebedrijf werkt ook aan een dansshow op Netflix. Ook krijgen bekende shows als Too Hot To Handle en make-up-show Glow Up een nieuw seizoen. Netflix zelf heeft nog niet op het nieuws gereageerd. Het is dus ook nog onbekend wanneer Sexy Beasts op de streamingdienst zal verschijnen.

WANT

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.