Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Beauty 10 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze nostalgische Y2K-beautylooks van TikTok nemen ons terug in te tijd

Eerder schreven we al over Y2K-outfits die back on trend zijn, en daar blijft het niet bij. Ook op het gebied van beauty is de trend weer terug, en we klagen niet. TikTok is (zoals gewoonlijk) dé plek waar we moeten zijn voor de beste looks.

We hebben de mooiste en meest nostalgische Y2K-beautylooks verzameld.

De beste Y2K-beautylooks van TikTok

Lipliner, space buns, felle oogschaduw en dunne wenkbrauwen: beautylooks uit de 00’s komen weer helemaal terug, and we’re here for it. En als er één plek is waar we de beste looks kunnen ontdekken, dan is het TikTok wel.

Zo gaat de hashtag #Y2kaesthetic viraal op het platform: verschillende video’s met prachtige en nostalgische beautylooks uit de 00’s komen voorbij, en ze nemen ons terug in de tijd. We hebben de beste Y2K-beautylooks voor je op een rijtje gezet.

1. Dunne wenkbrauwen

De laatste tien jaar waren dikke en fluffy wenkbrauwen dé trend, maar dunne wenkbrauwen waren juist in de 90’s en 00’s erg hot. We zijn dan ook erg blij, want deze trend is terug van weggeweest. Bella Hadid introduceerde kortgeleden de wenkbrauwtrend op Instagram en sinds toen is hij niet meer weg te slaan.

Ook op voor de #Y2Kaesthetic trend op TikTok is de dunne wenkbrauw erg geliefd. TikTok-gebruiker @__bexbeauty__ paste de dunne wenkbrauwen toe in haar kleurrijke Y2K-beautylook.

@__bexbeauty__

Look 4- 2000 inspired !! 👛🍒 why are thin eyebrows kinda a vibe tho #fyp #fypシ #viral #mua

♬ Oops!…I Did It Again – Britney Spears

2. Opvallende lippen

In de 00’s werden de lippen bijna altijd benadrukt met een donkere lipliner. Ze maakten de lippen nog opvallender door het af te maken met een fijne lipgloss. TikTok-gebruiker @makeupbytammi laat ons zien hoe ze deze kleurrijke en baddie beautylook uit de zero’s maakt.

@makeupbytammi

Y2K Aesthetic ✔️ #y2kaesthetic #y2k #y2kmakeup #tryingdifferentaesthetics #blackgirlmagic #y2koutfits #cluelessoutfits

♬ 34+35 – Remix – Ariana Grande

3. Y2K haarstijlen

Als er iets is waar we geen genoeg van kunnen krijgen, dan zijn het iconische en nostalgische haarstijlen uit de 00’s. TikTok-gebruiker @melisekrem zet de beste op een rijtje.

@melisekrem

🌸💖✨Y2K Hairstyles 💖✨🌸 which voice suits me best?? 💖 #y2kaesthetic #y2khairstyle #hairtutorial

♬ Mean girls outfits – ☆ROCKY☆

4. Blauwe oogschaduw

Elke vrouw had in de 00’s wel een oogschaduwpallet met de kleur blauw erin. De kleur was overal te zien rond die tijd, en heeft nu weer een comeback gemaakt. @melisekrem laat naast de beste haarstijlen uit de 00’s ook zien hoe je de blauwe oogschaduw het beste aan kunt brengen.

@melisekrem

✨💖 00s Makeup!! 💖✨ #y2kaesthetic #y2kmakeup #makeup #britneyspears #christinaaguilera

♬ Oops!…I Did It Again – Britney Spears

5. Foundation als nude lipstick

Ja, het gebeurde echt: in de 00’s waren er genoeg vrouwen die hun foundation of concealer gebruikten als nude lipstick. TikTok-gebruiker @ling.kt laat ons zien hoe ze haar prom beautylook uit de 00’s namaakte.

@ling.kt

Recreated my prom makeup from the 2000s 😂 IB @ccclarke #y2k #y2kaesthetic #2000smakeup #CreatorRevolution #makeupfail

♬ Oops!…I Did It Again – Britney Spears

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.