Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Body & Mind 10 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Volgens TikTok is dit de manier om af te vallen – alles wat je moet weten over oatzempic

Als je actief bent op TikTok, heb je waarschijnlijk weleens van de term ‘oatzempic’ gehoord. Oatzempic is een drankje dat bestaat uit havermout met water. Dit drankje is zo populair omdat het een snelle en effectieve manier zou zijn om af te vallen.

Mensen op TikTok zien het als een alternatief voor het medicijn Ozempic. Wat hiervan de voordelen zijn en hoe je dit drankje maakt, leggen we je uit.

Oatzempic

Er is weer eens een nieuwe trend op TikTok die helemaal viraal gaat. Het gaat dit keer om een drankje genaamd ‘oatzempic’, wat goed zou moeten zijn voor het afvallen. Mensen op TikTok claimen dat het je op een snelle en effectieve manier laat afvallen. Het recept is super simpel, wat het voor veel mensen makkelijker maakt om het te proberen.

Je hebt een glas water nodig en een half kopje havermout, en wat citroen of limoensap. Dit mix je tot een mengsel en dit drink je op. Sommige voegen nog wat kaneel toe voor de smaak, want van het drankje zelf word je nou niet bepaald vrolijk. De meeste mensen op TikTok adviseren om het voor langer dan een maand te drinken als ontbijt, voor het beste resultaat.

Afvallen door oatzempic

De reden achter dit drankje is snel en effectief afvallen. Door havermout zit je voor je gevoel langer vol. Dit komt doordat het rijk is aan vezels en het duurt langer voor je lichaam om dit te verteren. Daardoor ga je dus een langere tijd zonder eten en voorkom je wellicht cravings. De vezels in combinatie met water zorgen ook voor een regelmatige stoelgang en een gereguleerde spijsvertering. Het is dus een caloriearm drankje waardoor jij voor een langere tijd zonder eten kan.

Ozempic

De naam oatzempic is een combinatie van het woord oats, havermout in het Nederlands, en Ozempic, een injecteerbaar medicijn die oorspronkelijk is gemaakt om mensen met diabetes type 2 te helpen. Tegenwoordig wordt Ozempic ook gebruikt voor andere doeleinden. Het wordt namelijk door mensen gebruikt om af te vallen, net zoals oatzempic.

@eatingwell

Here’s our dietitian @Jessica Ball’s take on the “Oatzempic” trend, and if it will actually help you lose weight 👀 #dietitiansoftiktok #oatzempic #weightloss

♬ sail away (instrumental) – lovelytheband

Afvallen met smoothies? Deze smoothies zijn lekker én gezond

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.