Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 12 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze octopus-haartrend is dé manier om je haar een flinke upgrade te geven

Haartrends komen en gaan steeds sneller. Of je ze nou echt neemt of niet: ze zijn vaak alleen al leuk om naar te kijken. Nu hoort bij een nieuw jaar natuurlijk ook een nieuwe haartrend en die heeft alles te maken met de zee. Onze Instagram-feed staat namelijk vol met de nieuwste trend van dit moment: de octopus-haartrend.

Het is nu al een van de grootste haartrends van 2022.

Social media

TikTok en Instagram zijn al een lange tijd de perfecte plekken om de nieuwste trends tegen te komen. Niet zo gek natuurlijk, want iedereen deelt hun favoriete looks op de platvormen. Dit zorgt ervoor dat trendsetters ontzettend veel inspiratie binnenkrijgen, waardoor er steeds meer nieuwe trends ontstaan. TikTok en Instagram zorgen er soms zelfs voor dat populaire trends met elkaar worden gecombineerd.

Hoewel het jaar nog maar net is begonnen, gaan er alweer ontzettend veel nieuwe trends en hacks viraal op social media. Zo laat een TikTok-hack zien hoe je op een makkelijke manier je contour kan aanbrengen en weten we precies hoe we binnen vijf minuten de perfecte blow-dry creëren. Nu gaat er opnieuw een haartrend compleet viraal op social media en dit keer is het de octopus-haartrend.

Octopus-haartrend

Zoals we allemaal weten komen er wekelijks ontzettend veel haartrends bij. Dat betekent natuurlijk niet dat ze allemaal een succes zijn, maar we zien de octopus-haartrends op dit moment overal voorbijkomen. Niet zo gek als je het aan ons vraagt, want zelfs grote sterren als Billie Eilish hebben zich gewaagd aan deze edgy trend.

We zien ook dat de octopus-haartrend goed te combineren is met andere haartrends zoals ‘Out of office hair’. Dit brengt nog meer dimensie in je haar en zorgt ervoor dat je kapsel nog opvallender wordt. De octopus-haartrend wordt vooral gekenmerkt door schokkerige, zichtbare lagen die bijna op octopus tentakels lijken. Het onderscheidt zich van andere edgy stijlen door de lengte van het kapsel en de schuine stukken die over je schouders lopen. De octopus-haartrend wordt dan ook wel een upgrade van de shag/mul-trend genoemd.

Reacties

Wij lijken niet de enigen te zijn die deze trend overal tegenkomen. Fans reageren namelijk massaal onder de foto’s waarop de octopus-haartrend te zien is. Zo schrijft een fan: “This was the style in the 70’s!” en andere fans schrijven: “Mullet Heaven ‼️ @salsalhair Dam that’s hot 🔥🔥”, “love the hair ❤️” en “Very cute haircut 😍”

Wat vind jij van deze nieuwe haartrend?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.