Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty 7 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

5 simpele manieren om je ogen groter te laten lijken z贸nder make-up

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om je ogen groter te laten lijken met make-up. Denk aan een witte eyeliner in je waterlijn, het concealen van de donkere plekken onder je ogen en tightlining. Alleen begrijpen we het ook als je geen zin hebt om met make-up aan de slag te gaan. Misschien is het (te) warm buiten, of wil je gewoon een dagje zonder make-up de deur uit.

Kan je ook je ogen groter laten lijken z贸nder make-up? Het antwoord daarop is 鈥榡a鈥, en wel op de volgende drie manieren.

Ogen groter laten lijken zonder make-up

1. Krul je wimpers

Je hoeft geen mascara te gebruiken voor opvallende wimpers. Als je een wimperkruller in de badkamer hebt liggen, pak die er dan eens bij.

2. Massage

Nog een manier om je ogen groter te laten lijken: geef jezelf eens een massage met je vingers. Gebruik hiervoor je ringvinger, dat is je minst sterke vinger en zo zorg je er dus voor dat je geen blauw oog krijgt na jouw massage. Maak ronddraaiende bewegingen om je hele oog heen, beginnend in de buitenste ooghoek, onderlangs en dan helemaal over het wenkbrauwbot heen.

3. Oogdruppels

Heb je vaak last van droge, vermoeide ogen? Dit is een veelvoorkomende klacht, vooral bij mensen die dagelijks lenzen dragen. Vermoeide ogen zien er vaak kleiner uit en hebben een rode gloed. Dit kan je voorkomen door altijd oogdruppels bij je te hebben 鈥 even druppelen en je hebt weer een frisse look.

4. Draag accentuerende kleding

Weet jij welke kleur kleding jouw ogen accentueert? Maak daar dan gebruik van! Bepaalde kleuren zorgen ervoor dat jouw mooie blauwe/groene/grijze/bruine kijkers mooier uitkomen en dat zorgt dan weer voor een frisse blik in je ogen.

5. Wenkbrauwen on fleek

Je wenkbrauwen zijn het visitekaartje van je gezicht. Als jouw wenkbrauwen geen goede shape hebben, kan dat ervoor zorgen dat jouw ogen kleiner lijken. Laat dus regelmatig je wenkbrauwen doen (of bepaal zelf jouw natuurlijke wenkbrauwvorm en ga aan de slag met een pincet) en profiteer van de voordelen.

Last van wallen onder je ogen? D铆t zou een oplossing voor je kunnen zijn

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 馃挊

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en h茅茅茅l veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.