Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty 18 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze 5 dingen heeft iedereen verkeerd over roos in je haar

Als sneeuwvlokjes liggen de schilfers op je haar, met vaak een jeukerige en rode hoofdhuid als gevolg: roos in je haar is vervelend, maar ook veelvoorkomend. Toch weten niet veel mensen wat nou precies de oorzaak kan zijn, of wat de beste manier is om het te voorkomen.

De beste manier om roos in je haar tegen te gaan, is door te weten waar je écht mee hebt te maken. En laat dat nog best ingewikkeld zijn, want deze vijf dingen heeft iedereen verkeerd over roos in je haar.

Roos in je haar: 9 onjuistheden

Op het internet staan heel wat verschillende berichten over roos in je haar. Op de ene site staat dat het wordt veroorzaakt door een droge hoofdhuid, op de andere site staat weer dat dat juist niet het geval is.

Hoe weet je nou wat waar is, en wat niet? Deze vijf dingen heeft iedereen verkeerd over roos in je haar.

1. Roos komt altijd door een droge hoofdhuid

Als je last hebt van een droge huid, kan dat er zeker voor zorgen dat je last krijgt van schilfers en jeuk, maar het hebben van een vettige hoofdhuid kan óók een grote factor zijn.

Roos wordt juist veroorzaakt door overtollig talg op de hoofdhuid. Door overtallig talg wordt malassezia vermenigvuldigd en ontstaat roos. Een droge hoofdhuid kan wel voor schilfers in je haar zorgen.
calp.

2. Een oil treatment kan roos tegengaan

Grote kans dat wanneer je zoekt op DIY-behandelingen tegen roos, je oil treatments tegenkomt. Hoewel een oil treatment zeker kan helpen om je hoofdhuid te moisturizen, biedt het voor iemand met een vettige hoofdhuid geen oplossing.

3. Was je haren minder vaak

Als je aanneemt dat je roos te wijten is aan een droge hoofdhuid, kan het verleidelijk zijn om je haren minder vaak te wassen. Maar of de oorzaak nu een droge of vettige hoofdhuid is, je moet je haar regelmatig blijven wassen om schilfers en eventuele opeenhopingen van vuil op je hoofdhuid weg te spoelen.

4. Gebruik geen stylingproducten

Tuurlijk is het goed om te onderzoeken of de stylingproducten die je gebruikt, niet zorgen voor irritatie. Maar zolang je je haar regelmatig wast (en er dus voor zorgt dat producten en vuil zich niet ophoopt) kun je gewoon stylingproducten blijven gebruiken.

5. Haarroos is erger in de zomer

Nope. Er is geen verband tussen seizoenen en roos in je haar. De één heeft er meer last van in de winter, zodra de lucht minder vochtig is. Andere mensen “merken” dat warm, vochtig weer in de zomer roos verergert.

Meer lezen over haarroos?

  • Roos in je haar? Experts leggen uit hoe je er vanaf komt
  • Scalp exfoliation: waarom het werkt en hoe je het doet
  • Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

    Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.