Julia Schaap
Julia Schaap Bizarre Bekentenis 19 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Rosalie (23): ‘Ik fakete vorig jaar mijn Oud & Nieuw feestje, omdat niemand me uitnodigde’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Rosalie* (23), die niet meer voor feestjes wordt uitgenodigd met Oud en Nieuw.

Hi Rosalie, kan jij iets meer vertellen over jouw situatie?

“Graag. De laatste twee jaar word ik nergens meer uitgenodigd tijdens Oud en Nieuw. Mijn vriendinnen hebben allemaal een vriend en vieren het liefst met hun liefdes de jaarwisseling. Zij gaan dan samen naar een feestje en vragen mij niet meer mee. Ik zit nu elk jaar in mijn eentje op de bank, maar ik zit in de bloei van mijn leven en ik schaam mij als ik aan andere mensen moet vertellen dat ik dit jaar weer nergens ben uitgenodigd.”

Waarom schaam jij je dan?

“Ik schaam me vooral omdat mensen dan denken dat het aan mij ligt dat ik niet word uitgenodigd, terwijl dat komt doordat mijn vriendinnen hun vriend boven mij verkiezen. Daarom heb ik er voor gekozen om te faken dat ik een heel vet feest heb, zodat ik verder niks hoef uit te leggen. Vorig jaar noemde ik een club in Amsterdam, waar ik dan zogenaamd met een ‘collega’ heenging. Dit jaar doe ik weer hetzelfde, ik heb gezegd dat ik weer naar Amsterdam ga omdat het vorig jaar zo leuk was. Hierdoor komt mijn omgeving er nooit achter dat ik eigenlijk gewoon op de bank zit, want ze kennen toch niemand van mijn collega’s.”

Kan je niet aan je vriendinnen vragen of je dit jaar mee kan?

“Ik heb wel eens laten vallen dat het mij leuk lijkt om mee te gaan, maar daar gaven ze geen gehoor aan. Daarnaast zie ik het ook niet echt zitten om als derde wiel mee te gaan naar hun feestje. Ik vind het eigenlijk ook wel lekker om thuis te blijven en dit is dan de perfecte oplossing voor mij. Toch hoop ik stiekem dat ik volgend jaar wel uitgenodigd word, want het nieuwe jaar inluiden met je dierbaren, is beter dan alleen.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

*De echte naam is bekend bij de redactie.

Demi (24): ‘Ik heb een nieuwe vriend, maar ik ben nog niet over mijn ex heen’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.