Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 17 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Pien (26): ‘Ik stalkte mijn vriend al drie jaar voordat we een relatie kregen’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Pien* (26) die haar vriend al drie jaar stalkte voordat ze en relatie kregen.

‘Ik stalkte mijn vriend al drie jaar voordat we een relatie kregen’

Waar het bij veel mensen ‘het lot’ is die ze bij elkaar brengen, is dit bij Pien en haar vriend absoluut niet het geval.

Angela (19): ‘Ik pak geregeld de pakketjes van mijn buren’

Hi Pien, kan je iets meer vertellen over de situatie?

“Ik ben nu drie jaar samen met mijn vriend. We hebben een super gelukkige relatie en hij schept altijd tegen iedereen op, over wat voor romantische manier we elkaar ontmoet hebben. Maar wat hij helemaal niet weet is dat het lot ons niet heeft samengebracht. Ik stalkte hem namelijk al drie jaar voordat we een relatie kregen en ik ben de reden dat we nu samen zijn.

De eerste keer dat ik mijn vriend zag was toen ik aan het wandelen was met mijn broer. Blijkbaar hadden mijn broer en mijn vriend (ik zal hem Joep noemen) bij elkaar op school gezeten, want toen we Joep tegenkwamen begonnen ze te praten. Ik was op slag verliefd en moest weten wie dit was. Natuurlijk vroeg ik dit aan mijn broer nadat we verder waren gelopen. Diezelfde dag vond ik hem nog op Instagram en zocht ik alles uit wat er over hem te vinden was. Wie zijn familie was, waar hij woonde en waar hij naar school ging. Vanaf dat moment wist ik dat ik hem wilde, alleen ik was pas 20 jaar en hij was al 24 jaar en zag mij duidelijk niet staan. Dus ik bedacht een plan.”

Stalken

“Via zijn Instagram-account kwam ik erachter dat hij een jonger zusje had. Toen ik haar account bekeek zag ik dat ze naar dezelfde school ging als ik. Ik maakte het mijn levensmissie om vriendinnen met haar te worden en dit lukte snel genoeg. We werden beste vriendinnen en ik kwam regelmatig over de vloer bij haar thuis. Hierdoor werd niet alleen onze vriendschap beter, maar ik ontwikkelde ook een vriendschap met haar moeder. Met haar pratte ik veel over Joep. Over naar welke universiteit hij ging, over zijn vroegere vriendinnetjes, waar hij van houdt, waar hij niet van houdt, zijn favoriete eten en nog veel meer.

Natuurlijk kwam ook Joep hier thuis langs. Hij woonde al wel op zichzelf in deze tijd, maar kwam regelmatig langs om te blijven eten. Als ik wist dat hij kwam zorgde ik ervoor dat ik er extra goed uitzag en we begonnen steeds meer met elkaar te praten. Hierdoor raakten we bevriend met elkaar en hij bracht me soms zelfs thuis.

Dit ging een hele tijd zo door, maar onze relatie werd pas echt serieus toen we naar dezelfde stad verhuisden. Dit was natuurlijk ook geen toeval. Toen ik van zijn moeder hoorde dat hij ging verhuizen voor een nieuwe baan zorgde ik ervoor dat ik een universiteit uitzocht in dezelfde stad. Omdat we elkaars enige vrienden waren in deze nieuwe stad werden we steeds hechter. Niet veel later begonnen we te daten en dat is nu alweer drie jaar geleden.”

Ize (26): ‘Ik ga niet meer op vriendinnenvakantie omdat de kosten altijd oneerlijk berekend worden’

Relatie

“Joep is de perfecte vriend als je het aan mij vraagt en we zijn super gelukkig. Onze relatie is absoluut geen leugen, alleen de manier waarop we elkaar ontmoet hebben is niet gebruikelijk. Hij gelooft dat we elkaar ontmoet hebben door zijn jongere zusje, maar dat is natuurlijk niet helemaal waar…”

*De namen Pien en Joep zijn gefingeerd. De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.