Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Body & Mind 23 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Zijn deze twee piercings in je oor de oplossing tegen migraine?

Niemand zit te wachten op hoofdpijn, vooral niet wanneer je er regelmatig last van hebt. Als je vaak last hebt van migraine of andere hoofdpijn, dan heb je waarschijnlijk weleens gehoord van piercings die zouden helpen tegen deze hoofdpijn. Maar is dit ook echt zo?

Of deze piercings in je oor ook daadwerkelijk kunnen helpen tegen migraine, leggen we je uit.

Migraine verhelpen met piercings

Migraine is een aandoening waar helaas veel mensen last van hebben. Miljoenen mensen over de hele wereld ervaren deze intense hoofdpijnaanvallen regelmatig. Deze aanvallen brengen niet alleen hoofdpijn mee, maar ook misselijkheid en je raakt snel overprikkeld.

Er is verschillende medicatie en er zijn meerdere behandelingen die zorgen voor verlichting. Toch werkt dit niet voor iedereen en gaan mensen op zoek naar andere effectieve manieren om verlichting te zoeken. Ook in de vorm van piercings.

Tragus piercing

Er zijn verschillende piercings die volgens velen helpen tegen migraine. Het gaat hierbij om de tragus piercing en de daith piercing. De tragus piercing gaat door een stuk kraakbeen aan de buitenkant van je oor. Mensen beweren dat deze piercing druk zet op bepaalde zenuwen, waardoor de hoofdpijn vermindert.

Daith piercing

De daith piercing is een piercing die door het kraakbeen aan de binnenkant van je oor gaat. Ook bij deze piercing beweren mensen dat het je migraine vermindert. Deze piercing zal je migraine verminderen, omdat deze piercing druk zet op bepaalde acupunctuurpunten, die in verband zijn gebracht met de gevreesde hoofdpijnaanvallen.

Het effect van piercings op migraine

Of piercings nu daadwerkelijk effect hebben op je migraine is nooit bewezen. Op de plekken waar de piercings worden gezet, zit enkel kraakbeen. Het raakt dus geen zenuw. Dat de migraine verlicht wordt doordat er druk komt te staan op een zenuw, is dus niet waar. Ook met acupunctuurpunten is er geen bewijs dat dit helpt tegen de migraine.

De kans is dus groot dat de mensen die verlichting ervaren door een piercing, dit ervaren door een placebo-effect. En toch zweren veel mensen bij deze methode. Er zijn veel mensen die aangeven wel degelijk verlichting te voelen sinds een van deze piercings, hoewel het dus niet wetenschappelijk is bewezen kun je het altijd uitproberen en kijken of het voor jou werkt.

@becca_vonbereghy

Replying to @Brisket DOOO ITTTTT!!! #migrainerelief #daithpiercing #migraine

♬ original sound – Becca von Bereghy

25 oorpiercing-ideeën die ervoor zorgen dat je direct een earparty wilt nemen

Dit is waarom je volgens TikTok niet met je telefoon naast je hoofd moet slapen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.