Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Post 29 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

Open praten over seks met je partner? Zo lukt dat geheid

Seks is leuk en fijn, maar praten over seks kan soms lastig zijn. Want hoe snijd je het gesprek aan op welk moment grijp je je kans? Ondanks dat het lastig kan zijn, raden we aan om het gesprek aan te gaan met elkaar. Of je het nu wilt hebben over jullie seksleven samen (wat vind je lekker, wat windt je op, wat wil je liever niet) of over jullie vorige relaties en sekspartners.

Open kunnen praten over seks met je partner is belangrijk. Niet alleen omdat het leuk is om het hier samen over te hebben, maar vooral omdat het jullie seksleven nog leuker kan maken.

Praten over seks

Een open gesprek met je partner over seks is leuk, dat staat voorop. Toch kan het soms lastig zijn om een gesprek aan te knopen om te vertellen wat je precies wilt, leuk lijkt of lekker vindt, maar ook om te vragen wat je partner wil.

Wanneer?

Wanneer knoop je het gesprek over seks aan? Er is één simpel antwoord: als jij er behoefte aan hebt en op een moment dat jij je er goed bij voelt. Dit kan na de seks zijn, maar ook op een moment dat je samen rustig op de bank zit.

Neem het initiatief en zeg desnoods dat je het lastig vindt om erover te praten, maar dat wel graag wilt. Je partner zit misschien wel met dezelfde struggle.

Onzeker of het wel of niet de juiste timing is? Vraag het gewoon. Zeg bijvoorbeeld dat je het graag met hem of haar wilt hebben over jullie seksleven en of hij/zij daar nu ook over wilt praten.

Wat zeg je?

Op The Every Girl vonden we een aantal goede gespreksstarters die je op weg helpen om het gesprek aan te knopen:

  • Wat vind je het leukste aan ons seksleven?
  • Wat vind je van ons seksleven op dit moment?
  • Hoeveel plezier haal jij uit ons seksleven?
  • Is er iets wat je nog niet hebt durven delen over ons seksleven? Hoezo durfde of wilde je dat niet?
  • Ik wil graag wat dingen met je ontdekken en die wil ik graag met je delen
  • Wat wil je dat ik vaker of juist minder doen tijdens de seks?
  • Wat zou jij nog graag willen ontdekken?
  • Ik vind het heel fijn als je … doet tijdens de seks

Praten tijdens de seks

Als je het lastig vindt om over seks te praten maar wel wilt aangeven wat je wel en niet fijn vindt, kun je dit ook aangeven tijdens de seks.

Je kunt dit laten merken door het te zeggen als je iets lekker of fijn vindt. Doet je partner iets waar je heel opgewonden van raakt? Zeg dit zachtjes als hij/zij dat doet. Ook kun je door te kreunen laten merken dat je iets fijn vindt.

Je kan je partner ook letterlijk een handje helpen door hem of haar er subtiel op te wijzen wat wel of niet lekker is. Beweeg je heupen bijvoorbeeld in de goede richting of gebruik je eigen hand om zijn of haar hand op de juiste plek te wijzen.

Meer over seks:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.