Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Nieuws 19 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Mocht Koning Charles overlijden, kan Prins Harry dan terugkomen in het Britse Koningshuis?

Met de diagnose die bij Koning Charles gesteld is, zijn de ogen meer dan ooit op het Britse Koningshuis gevestigd. Vorige week kwam naar buiten dat Prins Harry wel open zou staan om wat taken op te pakken binnen The Firm. Maar de grote vraag is: mag dit eigenlijk nog wel?

Volgens Koninklijke bronnen is er voor Harry geen weg terug meer.

Harry mag niet meer terugkeren in het Britse Koningshuis

In 2020 stapte Prins Harry samen met zijn geliefde Meghan Markle uit het Britse Koningshuis. Sindsdien zijn zij niet meer de Duke en Duchess of Sussex, maar ‘gewoon’ Meghan en Harry. In de jaren erna hebben ze een flink boekje opengedaan over de misstanden in het Britse Koningshuis. En zoals verwacht, leidt dat tot rancune bij zijn familie.

Met de verdrietige ontwikkelingen, ligt de rolverdeling van de royals op de schop. Met de gezondheid van Koning Charles gaat het niet goed. Hij is gediagnosticeerd met kanker en ondergaat op dit moment een behandeling daartegen. Ook Harry’s schoonzus Kate Middleton had een fysieke tegenslag. Ze herstelt op dit moment van een buikoperatie.

Bronnen in Buckingham Palace stellen dat een terugkeer van prins Harry naar de koninklijke orde uitgesloten lijkt te zijn, ondanks zijn recente bezoek aan het Verenigd Koninkrijk om bij zijn vader te zijn na diens kankerdiagnose. Volgens deze bronnen is er ‘geen weg terug’ voor Harry.

Harry staat naar verluidt wél open voor een terugkeer

Prins Harry zou bereid zijn om terug te keren in zijn koninklijke functie – als Koning Charles III hem dat zou vragen, vertelt een bron aan Page Six.

De 39-jarige Harry vloog de Atlantische Oceaan over om zijn vader te bezoeken voor iets meer dan 30 minuten. De bron vertelt aan Page Six: “I have a hard time believing if his dad asks for his help that Harry would say no, I think he would try.”

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.