Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 2 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Vergeet de cat eye: puppy eyeliner is dé beautytrend die TikTok domineert

Één ding is een feit: Koreaanse beautytrends staan altijd bovenaan als het gaat om populariteit. Zo was verleden jaar ‘slugging’ enorm populair en maakte ook glass skin een flinke opmars. Nu gooit K-beauty het over een andere boeg dan huidverzorging: de Koreaanse beautytrend ‘puppy eyeliner’ domineert TikTok en het is alles wat je wilt proberen.

Vooral voor vrouwen met laaghangende oogleden is dit de perfecte eyeliner.

Puppy eyeliner

We houden zo nu en dan van een eyeliner. Een cat eye is de perfecte manier om je ogen een lift te geven, maar voor iemand met laaghangende oogleden is dit echter wat moeilijker. Een hoge cat eye zit er voor deze oogvorm al niet in, want de eyeliner is al verdwenen zodra je je ogen ontspant.

Gelukkig is er goed nieuws voor vrouwen met deze oogvorm: de Koreaanse beautytrend puppy eyeliner is voor jullie weggelegd. Door de eyeliner wat meer naar beneden te trekken, creëer je een jongere uitstraling. En voordat je een mening vormt: het ziet er beter uit dan je denkt. TikTok-gebruiker @kilsokerr introduceerde de puppy eyeliner op TikTok, en sindsdien is de Koreaanse beautytrend niet meer weg te slaan.

@killsokerr

Reply to @g3org1a.s i love big droopy puppy dog eyes! lemme know if u have Qs! #puppydogeyes #puppydogeyeliner #puppyeyeliner #hoodedeyes

♬ Frog – Wurli

Zo creëer je de puppy eyes

In de video zie je het verschil tussen een cat eye en de puppy eyeliner. Volgens TikTok-gebruiker @kilsokerr is het voor mensen met laaghangende oogleden namelijk veel handiger om je bovenste waterlijn te volgen, zodat de wing alsnog goed te zien is. Daarnaast geeft de puppy eyeliner je een stuk jongere uitstraling.

Met een fijne liquid eyeliner creëert @kilsokerr het begin van de wing en maakt ze de puppy eyeliner af door nog een lijn te maken naar haar onderste waterlijn. Hierdoor ontstaat er, in tegenstelling tot de cat eye, een lijn die meer naar beneden gaat. Ze maakt de look af door nog een witte eyeliner aan haar onderste waterlijn toe te voegen, waardoor haar ogen groter lijken.

Ondertussen heeft de TikTok-video al bijna 130 duizend likes en kunnen andere TikTok-gebruikers (net als wij) geen genoeg krijgen van de nieuwe beautytrend. Zo laat iemand een reactie achter die luidt, “Literally the day I tried puppy eyeliner was the day my life changed” en reageert iemand anders, “I love wearing puppy dog liner because it’s more natural for my eye shape”. Één ding is zeker: de puppy eyeliner zal voorlopig nog een grote beautytrend blijven – en we klagen niet.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.