Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 5 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Yum – 7x heerlijke manieren om hummus te eten voor als je de crackers zat bent

Je houdt ervan of je haat het: hummus. Wij besmeren iedere cracker met een dikke laag en dippen onze chips er met liefde in. Na al die jaren wordt het tijd voor verandering en zetten we zeven heerlijke recepten op een rijtje, waarmee jij alsnog je dagelijkse dosis hummus binnenkrijgt.

Wij bedanken het Midden-Oosten op onze blote knieën voor deze hemelse uitvinding. Waar hummus precies is ontstaan is onbekend, want Syrië, Libanon én Saudi Arabië claimen de kikkererwten-spread bedacht te hebben.

Fun fact: hummus betekent kikkererwt in het Arabisch.

7x andere manieren om hummus te eten, dan crackers of groenten

Voortaan eten we onze kikkererwten op de volgende manieren, want die veggie-dippers hebben we nu wel gezien.

1. Als vervanger voor avocado toast

In plaats van avocado toast, maak je hummus toast. Net als bij avocado, doe je er van alles op om je sandwich up te spicen.

2. Hummus saladedressing

Vergeet de groente-dippers en doe de hummus in je groenten. Hummus is het perfecte product om een saladedressing van te maken. Geen sompige, natte salades meer, maar lekker twee lepels hummus op je maaltijdsalade.

3. Smeer het op plakjes appel

Dit klinkt apart, maar appel met hummus is een heerlijke combinatie. Het zoete van de appel en het hartige van de hummus werken samen als dreamteam in je mond.

4. Gebruik het als marinade

Jep, dat lees je goed. Gebruik hummus als marinade voor vlees of vis. Smeer het in met een flinke klodder hummus, laat het een uur intrekken en bereid het gerecht zoals je normaal doet. De smaak is niet overheersend, maar zéker aanwezig.

5. Vervang romige pastasaus door hummus te gebruiken

Op een luie maandagavond wil je niets liever dan thuisblijven en fix je een maaltijd met de leftovers in je koelkast. Wist je dat hummus een heerlijke pastasaus is? Het enige wat je hoeft te doen is hummus mengen met een beetje water. Verwarm het sausje in de pan et voilá.

6. Maak een pizza

Hummus pizza maak je simpelweg door een tortilla wrap krokant te bakken in de oven, hier hummus op de smeren en er wat toppings op te gooien. Een kind kan de was doen. Geloof ons, dit gerecht is een feestje in je mond.

7. Meng het door je roerei

Scrambled eggs met hummus? God yes. Eieren en hummus zijn een goede combinatie, dus bak eens een lepel van dit heerlijke goedje mee in je roerei. Thank us later. 

Women's Health

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.