Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Love & Life 23 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Hoe beëindig je een relatie als je nog wel van elkaar houdt?

Soms ben je nog hopeloos verliefd op iemand, maar merk je dat het niet werkt of is er iets voorgevallen waardoor het beëindigen van je relatie het beste is. Hoewel dit het beste is voor jullie, kan het wel superlastig zijn om er daadwerkelijk een punt achter te zetten.

Wij geven je tips over hoe je deze lastige situatie het beste kunt aanpakken, voor zowel jou als je partner.

Relatie verbreken als je nog wel van elkaar houdt

Een gezonde relatie heeft ups en downs – tot op zekere hoogte. Wanneer jouw relatie te lang in een dieptepunt blijft hangen, is dit soms een teken dat je deze relatie beter kunt verbreken. Maar dat jouw relatie niet zo goed gaat, betekent niet dat je niet meer verliefd bent op deze persoon en dit maakt het vaak moeilijk om er een punt achter te zetten. Dit zijn een aantal manieren om het zo makkelijk mogelijk voor jezelf te maken.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding op het gesprek dat je van plan bent te gaan hebben met je partner is key. Zorg dat je goed voorbereid bent zodat je weet wat je wilt zeggen tijdens het gesprek. Hierdoor weet je zeker dat je geen dingen vergeet en je alles goed verwoord.

Geef eventueel van tevoren al aan dat je een lastig gesprek wilt voeren over de relatie, zodat de ander zich ook al deels kan voorbereiden. Hierdoor komt het niet uit het niets voor de ander.

Locatie

Kies de plek waar je het gesprek plaats wilt laten vinden verstandig uit. Je weet namelijk niet hoe dit gesprek gaat uitpakken en hoe je partner gaat reageren. Zorg dus dat je op een plek bent met niet te veel mensen om je heen en waar iemand gemakkelijk weer naar huis kan wanneer hij of zij hier behoefte aan heeft.

Draai er niet omheen

Zodra jullie allebei op locatie zijn en elkaar hebben begroet is fijn voor de ander als je er niet te lang omheen draait. Dit zorgt ervoor dat de spanning niet nog hoger wordt en je de ander geen valse hoop geeft. Wees direct op een aardige manier, wat ons naar de volgende tip brengt:

Wees aardig en geduldig

Tijdens het gesprek is het belangrijk dat je uitgebreid aan de ander vertelt hoe jij je voelt. Houd in je achterhoofd dat het voor de ander net zo moeilijk is en het waarschijnlijk tijd kost om het allemaal te verwerken. Je hebt nog steeds veel liefde voor elkaar, dus zorg dat je dit ook duidelijk maakt maar dat je de relatie, ondanks je nog veel van diegene houdt, niet meer ziet werken.

Neem afstand

Er is een grote kans dat jij deze persoon erg gaat missen wanneer de relatie voorbij is en je zult de eerste weken waarschijnlijk veel toenadering willen zoeken. Het is echter superbelangrijk dat je dit niet doet, zo duurt het namelijk nog langer voordat je over deze persoon heen komt. En andersom ook. Hoe moeilijk dit ook is, je komt er uiteindelijk wel sneller overheen.

Heb jij een manipulatieve partner? Zo herken je het

Met deze vijf goede voornemens geef jij jouw relatie een flinke boost

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.