Britta van Aggele
Britta van Aggele Food 24 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

De Salmon Rice Bowl is de nieuwste variatie op de Poké Bowl en je wilt hem vandaag nog proberen

Poké Bowls zijn al jaren een echte trend in de westerse wereld. Niet zo gek als je het aan ons vraagt, want ze zijn super lekker. Daarnaast is een Poké Bowl in veel gevallen ook ontzettend gezond en voedzaam en komen ze in veel verschillende variaties. De nieuwste variant van de Poké Bowl – de Salmon Rice Bowl – gaat compleet viraal op TikTok en wij vertellen je precies hoe je hem maakt.

YUMMY.

TikTok-recepten

Als je al een tijdje op TikTok zit, weet je dat het platform niet alleen uit dans en grappige video’s bestaat. De app staat namelijk ook vol met heerlijke recepten en wij hebben onze favorieten al vaak met jullie gedeeld. Zo was TikTok compleet obsessed met dit virale Oreo-sushi recept en maakte iedereen deze custardtoast.

Toch is er altijd plek voor een nieuw lekker recept en gelukkig komen deze op TikTok dagelijks voorbij. Of je nou een eenvoudig recept wilt vinden of een avond uitgebreid in de keuken wilt staan: op TikTok vind je een recept dat perfect bij je past. Nu gaat er een eenvoudig en heerlijk recept compleet viraal op TikTok en wij vertellen je precies hoe je hem maakt.

Dit met chocolade en banaan gevulde wentelteefjes-recept van TikTok wil je direct proberen

Salmon Rice Bowl

Ben je regelmatig op TikTok op zoek naar inspiratie voor avondeten? Dan ben je de naam ‘Emily Mariko’ vast wel een keer tegengekomen. De lifestyle-influencer heeft TikTok veroverd met haar beroemde Salmon Rice Bowl en ook wij zijn compleet obsessed. De video waarin Emily Mariko – @emilymariko – het recept deelt heeft al meer dan 100 miljoen likes verzameld sinds het online staat.

Dit recept is perfect te maken met restjes en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Als eerste stap prak je een stuk zalm in stukjes. Vervolgens doe je dit in een laag bord en voegt hier sushirijst aan toe. Leg er een ijsblokje op en doe er een stuk bakpapier op, voordat je het in de magnetron doet. Haal vervolgens het ijsblokje van de rijst af en bedek het met sojasaus, mayonaise en sriracha en meng het goed door elkaar. Maak het af met wat avocado en nori snacks.

@emilymariko

♬ original sound – Emily Mariko

Met deze recepten maak je de perfecte sushi-sandwich

Reacties

Wij zijn niet de enigen die obsessed zijn met dit recept. Er wordt namelijk massaal gereageerd op het recept van Emily. Zo schrijft een volger: “i can literally watch her do this exact process a million times and i’ll still be excited when a new video is out with it 😭.”

Andere volgers schrijven: “Why does this never get old”, “Whenever Emily and this dish pops up it’s like reuniting with a dear old friend 😇✨” en “I’ve been waiting for this ALL DAY.”

Wij gaan dit recept snel uitproberen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.