Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Lichaam 24 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo verhelp je die nare schuurplekken tussen je benen deze zomer

Met het mooie weer halen we de jurken en rokken weer uit de kast, om vervolgens na een dag rond te lopen schuurplekken aan de binnenkant van de benen te hebben. Als er iets is wat irritant voelt, dan is het dat wel. Het is een struggle die veel vrouwen met elkaar delen. Je kunt er dagen last van hebben en het maakt de zomer er niet leuker op.

To the rescue.

Schuurplekken tussen benen verhelpen

Natuurlijk willen we het liefst deze schuurplekken tussen onze benen voorkomen, maar we kunnen het met dezelfde tips ook verhelpen. Deze adviezen helpen dus zowel preventief als nadat je al last hebt gekregen hiervan, en dat is altijd mooi meegegeven.

Deo-roller

Een paar jaar terug kwam de grandioze tip bovenwater om een deo-stick te gebruiken. Het beste is een deo-stick die anti-transpirant is. Smeer dit op de plek waar je benen tegen elkaar aanschuren om een beschermlaagje te creëren en de schuurplekken te verhelpen.

Kokosolie of vaseline

Natuurlijk werkt een vettige olie ook heel goed. Dit kan wel minder fijn aanvoelen, omdat dit plakkerig kan zijn. Het kan dan ook zweterig aanvoelen, maar dan moet je de afweging maken of je dat erger vindt dan schuurplekken. Your choice.

Cycling shorts

Misschien wel de echte classic onder de tips, en een die we allemaal waarschijnlijk al eens hebben gedragen. Cycling shorts – of een vorm hiervan – is de snelste, meest comfortabele oplossing voor schuurplekken. De stof zorgt ervoor dat de huid niet tegen elkaar aan kan schuren, waardoor je geen last krijgt van die vervelende rode plekken. Ook heb je een extra laagje bescherming klaar voor als je jurkje iets aan de korte kant is, of de wind de kans heeft om je jurk of rok omhoog te blazen. In de blote billen staan is ook niet iets waar we voor gaan, dus deze tip slaat gelijk twee vliegen in één klap.

De ultieme stylingtip van 2023: trek de verkeerde schoenen aan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.