Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Make-up 26 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Setting powder en finishing powder: dit is het verschil

Als het gaat om het afpoederen van je gezicht, dan zijn er talloze opties in beautyland. De twee meest gebruikte zijn setting powder en finishing powder. Deze twee worden vaak over één kam geschoren, maar er zit wel degelijk verschil in deze twee make-upproducten.

Om beter te begrijpen wat het verschil is en hoe ze verschillen in toepassing, gaan we dit uitgebreid voor je uitleggen.

Het verschil tussen setting powder en finishing powder

Het verschil tussen een setting powder en een finishing powder is best groot. Laten we beginnen met de setting powder. Zoals het woord al zegt, is een setting powder gemaakt om je make-up te op z’n plaats zetten. Je gebruikt een setting powder vaak na je foundation en concealer. Dit product zorgt ervoor dat je een matte look krijgt, omdat het product de oliën vaak absorbeert. Ook zorgt dit ervoor dat je product langer blijft zitten.

Een finishing powder daarentegen, heeft een andere werking. Een finishing powder, zoals de naam vrijgeeft, is voor aan het einde van je make-up look. Dit poeder wordt vaak gebruikt voor een matte of juist een glanzende finish aan je look. Finishing powder is meer voor de looks en een setting powder meer voor de langdurigheid van je make-up.

Favoriete setting powders

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder €18,95

LookFantastic

Morphe Bake & Set Fixing € 9,29

Douglas

Favoriete finishing powders

Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Finish Powder €50

de Bijenkorf

MAC Mineralize Skinfinish Natural – Poeder € 36,95

MAC Cosmetics

Hoe gebruik je setting powder?

Zoals al eerder benoemd, breng je setting powder aan na het aanbrengen van je foundation en concealer. Een setting powder is vaak een losse poeder, je kunt hiervoor het best een beautyblender of een powder puff gebruiken. En breng de poeder aan onder je ogen en andere plekken waar je huid vaak sneller glanst.

Hoe gebruik je finishing powder?

Voor een finishing powder raden wij aan een grote poederkwast te gebruiken. Je gebruikt het product vaak over je hele gezicht, dus zorg dat er voldoende product op je kwast zit. Met de grote kwast ga je lichtjes over je gezicht, totdat je het gewenste effect hebt. Bouw het rustig op, zo voorkom je dat het cakey wordt.

Deze under-eye hack van Kylie Jenner geeft je make-up een flawless finish

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.