Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 9 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Sexual wellness: dit zijn de trends die eraan komen op het gebied van seks en welzijn

Seks en mindfullnes: het klinkt als een gekke combinatie, toch? In 2023 is seks een vorm van selfcare en daar horen een heleboel intieme rituelen bij. Sexual wellness wordt populairder dan ooit en dit zijn de opkomende trends die daarbij horen.

Bij wellness denken we vooral aan smoothies, LED-gezichtsmaskers, yoga en mediteren. Toch is intimiteit ook een vorm van wellness, dat bewijzen deze trends maar weer.

Sexual wellness: dit zijn de trends die eraan komen

2023 is het jaar dat seks genormaliseerd wordt en dat we het zien als een essentieel deel van je leven. Want ja, bijna iedereen heeft seks. Van zelfbevrediging en seksuele mindfulness: dit zijn de trends die je niet aan je voorbij wil laten gaan.

1. Seksualiteit als selfcare

Intunen met je seksualiteit is ook een vorm van selfcare. Zie masturberen of het hebben van seks net als die wandeling waarin jij je hoofd leegmaakt of dat masker om even tot rust te komen. Met andere woorden: we zouden prioriteit moeten geven aan de seksuele verzorging van ons lichaam, net zoals we dat doen met onze voeding, lichaamsbeweging en huidverzorging.

2. Organische seksproducten

Waarom wel een organische dagcrème, maar geen organisch glijmiddel? Ook in de seksindustrie zijn er genoeg verantwoorde en natuurlijke varianten te vinden. Dankzij revolutionaire bedrijven die het voortouw nemen bij het opnieuw definiëren van seksueel welzijn, kunnen we nu kiezen uit intieme producten die net zo goed clean ingrediënten als genot leveren.

3. Soloseks routines

Seks met jezelf is minstens zo belangrijk als seks met een ander. Dus neem af en toe het heft in eigen handen (letterlijk) en breng jezelf tot een hoogtepunt. Vind jij dit lastig? Ga dan op zoek naar attributen, muziek of producten die jou erbij helpen. Het vinden van een goed soloseks ritueel doet wonderen voor je seksuele gezondheid.

4. Sekstherapie

We zoeken hulp bij fysieke en mentale problemen, dus waarom ook niet bij seksuele problemen? Er zijn genoeg professionals die sekstherapie geven om je over eventuele blokkades heen te helpen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.