Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Huidverzorging 15 sep 2023
Leestijd: 4 minuten

Bij deze beautysalon krijgt je gezicht een work-out, zonder zelf iets te hoeven doen

Zo nu en dan worden onze tijdlijnen op social media overgenomen door een nieuwe trend, een nieuwe hotspot of een tip waar we onbewust ons hele leven al niet zonder hadden gekund. De afgelopen weken was het onderwerp van deze tijdlijn-overname een beautysalon.

Een vrij specifieke ook. Een waar namelijk gebruik werd gemaakt van technieken die we nog niet kenden, namelijk: een heuse work-out voor je gezicht. NSMBL probeerde het uit en om maar alvast te spoilen: we zijn obsessed met Skinlyft.

Vanaf nu willen we alleen nog maar deze work-out doen.

Sporten terwijl je ligt

Stel je voor: je ligt onder een zacht handdoekje, in een misdadig comfortabele lig-stoel in een oase van rust te midden van het drukke centrum van Amsterdam. Ondertussen geniet je, met je ogen dicht, van een heerlijke gezichtsbehandeling. Ohja en tegelijkertijd doe je een work-out. Droomwereld voor luie sporters? Waanbeelden? Delulu much? Nee dit is geen verhaal uit een sprookjesboek, maar pure waarheid bij Skinlyft.

Zo hoor je skincare aan te brengen

Ooit nagedacht over de manier waarop je jouw skincare producten aanbrengt op je gezicht? Nee, wij ook niet. Na een aarzeling van een minuut kwamen we zelf tot de conclusie dat hier bij ons geen specifieke techniek achter zit. Gewoon smeren, soms van boven naar beneden en links naar rechts, soms in rondjes. Lekker ongecontroleerd in ieder geval. Precies wat je niet moet doen, volgens de technieken en theorieën van Skinlyft.

Door je huid meerdere keren per dag een random kant (bijvoorbeeld beneden) op te duwen, neemt de huid – en dan ook vooral de spieren en het bindweefsel eronder – deze beweging over. Na verloop van tijd hangt het dan dus, als een soort Play-Doh naar beneden. Horror, voor de skincare verslaafden die we zijn.

Een skin-lift bij Skinlyft zonder cosmetische ingrepen

Door er voor te zorgen dat je de juiste kanten op smeert en masseert, werkt dit dan juist weer in je voordeel, met een heuse skin-lift als resultaat. Nu is het toch niet zo makkelijk als het nu klinkt. Er gaat wel een hele work-out routine aan vooraf. Dit is hoe het in zijn werk gaat.

@nsmblmagazine

Een lift zonder ingrepen?! Wij gingen langs bij Skinlyft voor een work-out en ervaarden het zelf #skincare #skinlift #skinlyft #facial #workout #amsterdam #review

♬ Smooth Operator (TikTok Remix) – Pandora’s Box

 

1. Warming up

Net zoals bij een “normale” work-out (zo een voor je lichaam dus) is de sportsessie opgedeeld in die onderdelen, namelijk: de warming up, de work-out en de cooling down. Helemaal goed voor de huid en de spiertjes dus.

Bij de warming up worden de spieren, zoals de naam al zegt, opgewarmd en aangewakkerd. Na een uitgebreide reiniging kwam dan ook de eerste massage, met een minuscule yogabal. Ziet er niet alleen heerlijk uit, maar voelt ook fantastisch, zacht, maar toch stevig.

2. Work-out

Bij eerste stap van de work-out up kwam een bijzonder ander apparaatje kijken. Een zogeheten EMS. Dit apparaat veroorzaakt hele kleine schokjes bij alle 40 spiertjes onder de huid om ze daarmee aan te wakkeren, te versterken en je gezicht te tonen. Gek genoeg voel je de schokjes in spieren in je gezicht die je nog nooit hebt gevoelt en kan het op het moment van verzorging best wat hilarische mini-spasmes veroorzaken. Ook goed voor je lachspieren dus.

Bij de tweede stap wordt je gezicht eerst verzorgd met heerlijke producten van Alpha-H die zorgen voor hydratatie en vitamines. Met een zuurstofapparaatje dat zachtjes koude lucht blaast worden de producten dieper in de huid opgenomen.

Bij de laatste stap komt het echte werk kijken. De échte work-out gaat van start, waarbij met de hand een stevige massage wordt gegeven en je spieren aan het werk worden gezet. Niet dat je zelf iets hoeft te doen, de sportsessie wordt namelijk voor jou gedaan. That’s how we like it.

3. Cooling down

Zoals het “heurt” en belangrijk is na elke work-out krijgt je gezicht een cooling down. Dit door middel van een ijskoude sculpt, die je spieren ontspant en zorgt voor een heerlijk relaxed gevoel. Een beloning na al dat harde werk dus.

Toch komt de échte beloning pas als je in de spiegel kijkt, want dan zie je je gezicht stralen, glowen en shinen. Zo willen wij elke dag wel sporten, zonder te zweten, te rennen of moe te worden.

 

Deze skincare routine heeft je huid nodig in het vliegtuig

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.