Anne Smits
Anne Smits Money 31 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Simpele bespaartips voor in de supermarkt die jij waarschijnlijk nog niet kent

Een maaltijd in elkaar flansen voor een paar euro zit er helaas niet meer in met prijzen die de pan uit rijzen. Zelfs een simpele pasta of salade lijken onbetaalbaar. Maar hoe kunnen we ons dagelijks bezoekje naar de supermarkt slimmer aanpakken, zodat we iets meer geld overhouden elke maand? Wij geven jou een aantal hele slimme, maar vooral simpele bespaartips voor in de supermarkt.

Spaartips: kom maar door!

Deze simpele bespaartips ken jij nog niet

Want boodschappen doen kan een stuk slimmer.

Maak een weekmenu

Het klink misschien niet als de meest spontane manier van eten, maar door een weekmenu te maken ben je een stuk voordeliger uit dan wanneer je per dag bedenkt wat je gaat koken. Zijn bijvoorbeeld de aubergines, kipblokjes of zalmfilets 1 + 1 gratis? Bedenk dan twee recepten met dat product die week. Kijk wat er in de bonus is en pas hier je maaltijden op aan. Mocht er onverhoopt iets tussen komen, waardoor je niet de maaltijd kunt maken die je op de planning had staan? Dan hebben we altijd onze beste vriend nog: de vriezer.

Kijk naar de prijs per kilo

Heb je weleens goed naar het prijskaartje bij een product in de supermarkt gekeken? Daar staat namelijk niet alleen de prijs voor het desbetreffende product op, maar ook wat de prijs per kilogram is. En dat bedrag is heel handig om te vergelijken met de prijs per kilo van hetzelfde product van een ander merk. Wanneer twee dezelfde producten een ander gewicht hebben, kan het soms lastig zijn om te berekenen wat nu het goedkopere product is. Kijk naar de prijs per kilo en je ziet het direct. Tip: vergelijk de prijs per kilogram van een product met hetzelfde product in een voordeelverpakking. Zo kun je precies zien hoeveel je bespaart bij de aankoop van een voordeelverpakking.

Kies voor bevroren producten

Wist je dat bevroren producten vaak verser zijn dan ‘verse’ producten. Uhm, wat?  Zo worden de groenten en fruit die in het vriesvak in de supermarkt liggen, direct nadat ze zijn geoogst ingevroren. Het invriezen van groenten en fruit is een van de beste manieren om vitaminen te behouden én ingevroren groenten en fruit zijn ook nog eens een stuk goedkoper. Hetzelfde geldt voor ingevroren vis.

Scannen maar!

Dat je een scanner in de supermarkt kan pakken om je eigen boodschappen mee te scannen, wist je waarschijnlijk al. Maar in een aantal supermarkten, kan dit ook via een app op je telefoon. Door je producten tijdens je winkelsessie al te scannen, weet je precies hoeveel je uit zal geven en kom je niet voor verrassingen te staan bij de kassa. Extra tip: stel een budget vast en zodra je op je zelfscanner ziet dat je er overheen zit, kan je overwegen dat toetje toch even te laten liggen. En nog een tip: maak van te voren een boodschappenlijstje op volgorde van de supermarkt. Zo loop je een vaste route en beland je niet ineens in het koekschap, terwijl je daar niet hoeft te zijn

Too good to go

Ken je de verrassingsboxen van Too Good To Go al? Too Good To Go helpt voedselverspilling tegen te gaan door onder andere restaurants, supermarkten en bakkers producten die niet op tijd verkocht worden aan te laten bieden in een verrassingspakket. En jij als consument kan deze boxen voor maar een paar euro ophalen. Weet je nog niet wat je gaat eten vanavond? Kijk op de app van Too Good To Go en laat je verrassen. Zo help je voedselverspilling tegen te gaan en heb je ook nog eens een goedkope verrassingsmaaltijd.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.