Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Beauty 5 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

De zon begint weer te schijnen: zijn make-up producten met SPF dan nog wel genoeg?

We zijn ondertussen alweer in mei beland, wat betekent dat het zomerse weer nu echt weer voor de deur staat. De dagen worden langer en de zon begint weer meer te schijnen. We grijpen zo langzamerhand allemaal naar onze SPF producten, maar wanneer is een foundation of BB cream met SPF niet meer goed genoeg om jouw huid tegen de zon te beschermen? Wij zochten het antwoord voor je uit.

Kom maar op met die zon.

SPF in make-up producten

Waarschijnlijk hebben we ze allemaal weleens voorbij zien komen of maken we er zelf gebruik van: make-up producten met SPF. Een BB cream, foundation of zelfs dagcrème: in menig product kun je de sunblocker vinden. Laten we ook even voorop stellen dat iedere dag een vorm van SPF op jouw huid aanbrengen altijd een goed plan is. Tegen rimpels en de winterse zonnestralen werkt een make-up product met SPF perfect, maar wanneer moeten we van deze producten overschakelen naar zonnebrand?

Over naar de zonnebrand

Dat er een SPF in make-up producten zit is geen fabel, maar als de zon fel schijnt zal dit niet lang als een goede beschermlaag werken. Net zoals bij een zonnebrand zou je het meermaals per dag aan moeten brengen, maar met make-up producten zoals een foundation is dat al snel een heel gedoe. Het makkelijkste en meest handige is om eerst een laagje zonnebrand aan te brengen en vervolgens de BB cream of foundation met SPF eroverheen aan te brengen. Zo heb je een dubbele laag aan bescherming en biedt de zonnebrand ook nog eens als een goede primer.

Op naar de zomer

Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Er is tegenwoordig ook getinte zonnebrand op de markt. Dat betekent dat je zonnebrand aanbrengt die jouw huid tegelijkertijd egaliseert. Wil je echter in de zomermaanden zeker weten dat je niet verbrand, dan is eerst zonnebrand aanbrengen de best way to go.

Van deze huidbehandeling krijg je de meest egale huid ooit

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.