Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 18 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Wat is er uiteindelijk gebeurd met stalker Martha uit Baby Reindeer?

De Netflix-serie Baby Reindeer is ontzettend populair en dat heeft alles te maken met het bizarre waargebeurde verhaal dat nagespeeld wordt. Het verhaal volgt Donny, die gestalkt wordt door een vrouw genaamd Martha. Hier lees je waar de serie Baby Reindeer over gaat.

We vertelden al eerder waar de serie Baby Reindeer over gaat. Wil je weten wat er is gebeurd met Martha? Blijf dan vooral nog even plakken.

Hoe loopt met af met stalker Martha in Baby Reindeer?

Spoiler – in de laatste aflevering van Baby Reindeer zie je dat Martha gearresteerd wordt, nadat ze een bedreigende voicemail heeft ingesproken. In deze voicemail zegt ze dat ze iemand wel eens zou kunnen neersteken. Martha moet dan 9 maanden de gevangenis in en krijgt ook een straatverbod van 5 jaar, wat betekent dat ze niet in de buurt van Donny mag komen.

Baby Reindeer Martha
Netflix 2024

Heet de echte stalker ook Martha?

Het verhaal Baby Reindeer is waargebeurd en Richard Gadd heeft het meegemaakt. Richard is comedian en hij speelt zelf ook de hoofdrol in de serie, dan wel met een andere naam. Hij ontmoette zijn stalker in de bar waar hij werkte en dat ging van kwaad tot erger. Heel veel is hetzelfde als toen: zelfs alle berichten die je voorbij ziet komen, dat zijn de echte berichten die Richard ooit van zijn stalker heeft gekregen. De stalker heet Martha in de serie, maar wie was de echte ‘Martha?’

Dat blijft dan weer opvallend geheim. “We’ve gone to such great lengths to disguise her to the point that I don’t think she would recognise herself,” onthult Richard in een interview met GQ. Ook wil hij haar niet afschilderen als monster, omdat dit stalkerige gedrag een gevolg is van het feit dat ze mentaal niet helemaal in orde is. Er zijn geen winnaars in dit verhaal, alleen verliezers. Ook de serie laat dat goed zien, zo vertelt ‘Martha’, gespeeld door actrice Jessica Gunning. “It’s two lost people and that’s captured so well”.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.