Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Career 9 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Volgens TikTok zijn ‘Sunday Scaries’ het teken dat je een andere baan wil zoeken

Er gaat een trend rond op TikTok waarin mensen een gevoel omschrijven waardoor ze erachter zijn gekomen dat ze niet gelukkig zijn op hun werk, ze noemen dit de sunday scaries. Het is een gevoel in je buik de avond voordat je weer moet werken – en op zondag zijn ze het ergst.

Wij leggen je uit wat deze trend precies inhoudt en wat je ertegen kunt doen.

Wat zijn sunday scaries?

Op TikTok gebruiken veel mensen de term sunday scaries voor het gevoel dat ze krijgen, vaak op de zondagavond, wanneer ze de volgende dag weer moeten beginnen met een nieuwe werkweek. Dit kan een vervelend gevoel zijn, waarbij je soms heftige buikpijn kan ervaren. Het kan ook voelen als een knoop in je maag. Dit gevoel probeert je volgens TikTok iets te vertellen: dat je opziet tegen je werk – en dat is geen goed teken.

@lifeofmarley__

Sunday scaries activated #sundayscaries #work #workhumor #corporatemillennial #worklife #worklifestruggle #corporatehumor #corporate #corporatelife #sundaymood #joblife #jobhumor #relatable #pov #foryou #fyp #fy

♬ Only Love Can Hurt Like This (Slowed Down Version) – Paloma Faith

Geen plezier op werk

We weten allemaal dat werk niet altijd leuk is. Dat we weleens opzien tegen een nieuwe werkdag of werkweek, is niet gek. Toch betekent dit niet dat je helemaal geen plezier moet hebben op werk. Wanneer jij geen plezier uit je werk haalt, betekent dit dat je ongelukkig wordt van je baan en dit zal nooit de bedoeling moeten zijn. Wanneer je elke zondag last hebt van sunday scaries betekent dit volgens TikTok dat je niet van je werk houdt en dat het tijd is voor iets nieuws.

Herken jij deze signalen?

Herken jij dit gevoel en heb jij ook elke zondagavond last van sunday scaries? Dan is het tijd om even goed in te checken met jezelf. Denk na over waarom jij je zo voelt op dat moment en welke factoren op werk dit gevoel creëren. De meest voor de hand liggende oplossing lijkt waarschijnlijk op zoek gaan naar een nieuwe baan. Maar er zijn ook andere oplossingen voor dit gevoel:

  • Zoek hulp, het kan helpen om professionele hulp te zoeken. Denk aan therapie of een coach die je hierbij kan helpen. Dit kan je helpen je gevoelens onder controle te krijgen en ze te begrijpen.
  • Praat erover met dierbaren. Deel hoe jij je voelt met je ouders, vrienden of wellicht collega’s waar jij een goede band mee hebt. Dit kan voor opluchting zorgen en wellicht ga je hierdoor ook je gevoelens begrijpen.
  • Doe dingen waar jij plezier uithaalt. Door leuke dingen te doen verminder jij je stress waardoor jij wellicht minder opkijkt tegen een nieuwe werkweek. Ontspanning opzoeken in de weekenden kan ook erg helpen.

Gen Z zit volgens onderzoek vast in ‘carrière-echokamer’: wat is dat?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.